Ny topp bobilplass for de som drar til Nord-Tyskland

Når april er over og du setter kursen sydover kan du kort etter ferga mellom Rødby og Puttgarden finne en splitter ny bobilplass med plass til 154 bobiler. Den er med i TopPlatz-samarbeidet. Det tyder på at den vil få en god standard.

Dette oversiktsbildet ble tatt i slutten av desember. Dronefoto: © Oliver Schmidt – www.olli-zimtstern.com.

Actern Diek, som er navnet på den nye bobilplassen, ligger ved badebyen Grömitz 55 km sør for Puttgarden. Stranda her er flere kilometer lang og bobilplassen ligger så nær Lensterstrand det er mulig å komme. Det ligger også mange campingplasser i dette området.

Servicebygget og resten av plassen er helt ny. Dronefoto: © Oliver Schmidt – www.olli-zimtstern.com.

Arbeidet startet i fjor sommer og åpningen skal i følge nedtellingsuret på hjemmesiden skje 30. april 2020. Servicebygget begynner å nærme seg ferdig og plenene mellom plassene med fast dekke av betongstein har allerede fått farge av gress i vekst.

Actern Diek skal være åpen hele året og du kan ankomme hele døgnet. Prisen for to personer blir 18 euro i perioden april til september og 2 euro mindre resten av året. Har du med flere personer blir prisen 3 euro/person. Hunder er velkomne mot et tillegg i prisen. Du må ellers betale ekstra for strøm, vann, dusj, vaskemaskiner og annet, men tømming og wi-fi er gratis. Detaljer om priser finner du på plassens hjemmeside (ekstern lenke).

Dette bildet fra november gir et inntrykk av hvordan det blir på bakken. Foto: Actern Diek.

Her bør det være plass til de fleste, og bobiler over 10 meter har egne plasser langs kanten av området. Det opplyses også at området vil være tilgjengelig for bevegelseshemmede.

Actern Diek satser åpenbart på et godt miljø med grill- og hvileplasser rundt på området. Strandstoler skal også finnes flere steder på området.

Adressen til bobilplassen er Lenster Weg 1, D-23743 Grömitz og gps: N 54°9’28» – E 10°59’24″. Det kan være et godt sted å overnatte på vei til eller fra ferga. Og kanskje også som et reisemål i seg selv?

Slik bygges plassen opp. Illustrasjon: Actern Diek.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Ny topp bobilplass for de som drar til Nord-Tyskland

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *