Ny tjeneste: Hvem har eid bilen din?

Har du kjøpt en brukt bobil og trenger å komme i kontakt med tidligere eiere? Nå har det blitt mulig å finne tidligere eiere gjennom en ny nett-tjeneste.

Hvem har eid bobilen? Ny tjeneste gir deg svaret. Foto: Knut Randem.

På vegvesen.no kan du nå søke opp hvilke biler som står registrert på en person, hvem som eier en bil og nå også eierhistorikken til en bestemt bil.

– Statens vegvesen jobber hele tiden for å utvikle tjenester som gir trafikantene og bedrifter en enklere hverdag. Ved å gi tilgang til informasjon i kjøretøyregisteret på nettsiden vår, gjør vi det enklere for brukerne våre, samtidig som vi kan redusere tiden vi selv må bruke på å gi ut disse dataene manuelt, sier Jeanette Nordan i Statens vegvesen i en pressemelding.

Tjenesten finner du ved å logge deg inn på vegvesen.no/dinside, der du nå kan søke opp alle registrerte kjøretøy. For å få opp eier og eierhistorikk på et kjøretøy, må du legge inn registreringsnummeret. For å søke opp kjøretøy knyttet til en person, må du ha vedkommendes fødselsnummer. Sensitiv informasjon som hemmelige adresser og lignende er skjermet.

Du kan gjøre mye selv – fra egen PC
Utvidelsen av tilgjengelige kjøretøyopplysninger føyer seg inn i en lang rekke selvbetjeningsløsninger Statens vegvesen har lansert de siste årene.

– 95 prosent av salgsmeldinger går nå digitalt. I løpet av året vil vi ferdigstille mange års jobbing med et nytt og moderne system for administrasjon av kjøretøyparken i Norge, og etter hvert tilby enda flere gode nettjenester for brukerne våre, sier Nordan.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

  5 comments for “Ny tjeneste: Hvem har eid bilen din?

  1. Helt enig Jan-Inge. Prøvde på min egen bil da jeg savnet en det historie på den, men fikk en haug med alternativer når jeg søkte på navnet i Google. Det ble bare tull.

  2. Logg inn på min side hos veivesenet, skriv inn reg nr og alle tidligere eiere kommer opp under eieropplysninger. Vi sjekket vår første bobil som vi kjøpte i 2010, der har vært fire eiere👍

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *