Ny storesøster og ny lillebror for Hymer-Mercedes

I fjor lanserte Hymer sin nye «klasse» helintegrerte bobiler, MasterLine, i tre utgaver. Først 780 og 790. Deretter en lenger versjon med navnet 880. Til sommeren kommer ni meter lange B-ML I890. Ny er også «innstegsmodellen» T-680. Alle bygges på Mercedes Sprinter.

Den største MasterLine kommer nå også med dobbeltseng, men du må vente på den til sommeren. Foto: Produsenten.

Det er 880 som nå får en søster. Det eneste som skiller 890 fra sin bror er den store midtstilte dobbeltsenga bak. Søskenparet er begge 899 cm lange, men med dobbeltseng blir opplevelsen av badet et større rom fordi dobbeltsenga løftes i hodeenden og skyves inn når den ikke er i bruk. Om du lukker døra mot soverommet vil badene være identiske. Som resten av bilen.

– Med vår MasterLine har vi kombinert vår ekspertise og de aller beste elementene i selskapet i ett kjøretøy. Takket være den nye 890-utformingen inkluderer modellserien nå to kjøretøy med tandemaksel og en versjon med en sjenerøs queen-size seng, sier Christian Bauer, administrerende direktør i Hymer GmbH & Co. KG.

MasterLines storebror ble omtalt av Bobilverden.no da den ble lansert på Caravan salon i Düsseldorf i august 2019. Du kan se vår omtale av den her. Vi skrev da at 880 var 889 cm lang. Nå oppgir Hymer lengden på både 880 og ny 890 til 899 cm. Bredden er 235 cm.

Hymer T 680 S er den nye lillebroren i Hymers Mercedes-familie. Foto: Knut Randem.

De kaller det innsteg
Christian Bauer brukte på pressekonferansen på CMT-messa i Stuttgart ordet «innsteg» om T-klassen basert på Mercedes. Uttrykket vil trolig virke fremmed for de fleste, men i pressemateriellet presiseres dette med at dette er bobiler for de som vil starte bobillivet på et høyt nivå.

Det er L-sofaen som skiller 680 fra sine like store søsken. Foto: Knut Randem.

Fra tidligere finnes det to modeller i T-klassen; 685 og 695 med hhv enkeltsenger og dobbeltseng. Begge har en kort langsgående sofa. Og det er her nye 680 skiller seg fra søsknene. Ved å bytte om plasseringen av toalett/vask og dusj, som er separat på hver sin side av bobilen, får Hymer i 680 plass til en L-sofa.

God natt! Her er det lagt til en ekstra madrass slik at enkeltsengene henger sammen. Foto: Knut Randem.

Alle tre har dør mellom bad og kjøkken. Det gir alltid en spesiell følelse av luksus. Senkeseng over salongen kan leveres som tilleggsutstyr, men blir hengende ned foran bodelsdøra.

Med døra mot kjøkkenet lukket er det godt om plass på badet. Foto: Knut Randem.

Egenvekten for 680 er oppgitt til 2950 kg. Det er 20 kg mindre enn for sine søsken. De registreres alle tre standard for 3500 kg, men kan oppgraderes til 3880 kg.

De tre modellene i T-klassen er alle 739 cm lange, 229 cm brede og 296 cm høye.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: MasterLine har fått en forlengelse

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *