Ny stor familiebil

God plass synes også på utsiden. Foto: Knut Randem.

God plass synes også på utsiden. Foto: Knut Randem.

Den er tung og lang, men har godt om plass til seks personer. LMCs nye flaggskip gir muligheter for store familier med stort førerkort. Med registrering inntil 5000 kg er det også rommelig med lasteplass for familien.

Med skyvedør mot førerhuset kan sofaen forlenges til L-form. Foto: Knut Randem.

Med skyvedør mot førerhuset kan sofaen forlenges til L-form. Foto: Knut Randem.

Selv om proporsjonene er riktige blir alkoven stor og dominerende på en så stor bil. Den er 832 cm lang og alkoven henger godt utover fronten. Med tanke på norske vinterforhold kan vi trøste med at alkoven er oppvarmet slik at det forhåpentligvis ikke blir for kaldt i madrassen.
Oppvarmingen blir for øvrig besørget av Truma Combi 6, men du kan også velge Alde oppvarming mot et tillegg i prisen.

LMCs Grand Breezer 834 G har en vekt på 3553 kg i kjørbar stand – oppgitt av fabrikken. Som standard registreres den for 4250 kg, men det monner virkelig om du oppgraderer vekta til 5000 kg. Bilen kan registreres for fire eller seks personer og har fire faste soveplasser, to i alkoven og to i enkeltsenger bak. De to siste soveplassene er i salongen som da må ”ommøbleres” ved at bordet senkes og puter legges i.

Grand Breezer 834 G har en høyde på 312 cm og en bredde på 233 cm. Under bodelen befinner det seg en Fiat Ducato med 2,3 eller 3 liter motor.

Førerhuset er adskilt fra bodelen med en vegg bak fører og en skyvedør mot kartleserstolen. Kartleserstolen kan for øvrig snus slik at stolen kan benyttes i sammenheng med bodelen – uten at vedkommende i denne stolen når helt fram til bordet.

Store skuffer i den lange benken. Foto: Knut Randem.

Store skuffer i den lange benken. Foto: Knut Randem.

Med skyvedøra lukket mot bodelen kan det legges på en plate og tilhørende puter slik at det blir sofa på hele veggen mot førerhuset med L-form mot inngangsdøra. Det gir seks gode sitteplasser rundt bordet.

Badet er kombinert for dusj, vask og toalett. Det har godt med skapplass (fire overskap og skap under vasken) slik at flere personer kan ”sortere” tingene sine litt.

Kjøkkenbenken er lang slik at den gir plass til to som kan jobbe sammen. Den har også store, brede skuffer. Det er ellers i bilen rikelig med skapplass, men hengeskapet gir ikke plass til for mange antrekk til hver om det er seks personer i bilen. I den bakre delen av alkoveoppbygget er det smarte stoffvegger som gjør det mulig å lagre myke ting som ellers tar plass – gensere eller de 200 kosedyrene barn ofte har…

Dersom du vil holde deg under 3500 kg så har Grand Breezer fra tidligere en lillesøster – Breezer A-714 G – med en oppgitt egenvekt på 2890 kg.

Myke ting får plass bak disse veggene. Foto: Knut Randem.

Myke ting får plass bak disse veggene. Foto: Knut Randem.

Grand Breezer kan også leveres i en variant med tverrstilt seng bak. Foto: Knut Randem.

Grand Breezer kan også leveres i en variant med tverrstilt seng bak. Foto: Knut Randem.

Del dette med andre:

  3 comments for “Ny stor familiebil

  1. Endelig har bilen jeg har ventet på kommet, har ikke kjennskap til LMC, men er sikkert ikke dåligere enn andre merker.
    To enkle senger, stort kjøkken, mulighet for ALDE, 5000 kg totalvekt, 3 liter med automat, perfekt.
    Hvis prisener ok blir dette neste bilen….

  2. Fint for oss som er 6 i familien, men har nok ikke råd. Får vel fortsette å henge bjølseth’n bakpå bilen et par sesonger til…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *