Ny spray for enklere kontroll av gassutstyr

Ny lekkasjespray skal gjøre det enklere å finne gasslekkasjer. Foto: AGA.

Det er viktig å jevnlig kontrollere slangen, regulatoren og koblingene til utstyr som brukes med propan – som grill, komfyr, kjøleskap og koketopp i blant annet bobiler. Da kan du unngå gasslekkasje, som kan føre til risikable situasjoner.

– Det er veldig viktig å kontrollere gassutstyr med jevne mellomrom, sier Kai Arne Trollerud, sikkerhetssjef i AGA og tidligere brannkonstabel i en pressemelding fra AGA.
– Nordmenn er generelt flinke med propan, men det er uansett viktig å sjekke propanutstyret regelmessig.

Selv om propan er trygt og praktisk, er det lurt å sjekke slanger og koblinger på propangriller, varmeapparater, kjøleskap, terrassevarmere og annet minst en gang i året, gjerne når grillsesongen starter om våren. Tiltak kan være skift av slange, å sørge for god ventilasjon rundt varmeenheten og stenging av gassventilen på flasken.

AGA har nå lansert en ny lekkasjesøkespray; AGA Propane Leak Finder. Den skal i følge AGA enklere finne en eventuell gasslekkasje. Om det oppstår bobler på overflaten etter spray, betyr det at utstyret lekker gass. En vanlig metode mange har benyttet hittil er å smøre såpevann på områdene som skal undersøkes.

Trollerud forteller at den nye lekkasjesøkesprayen er vannbasert, og gjør verken skade på miljøet eller utstyret. Lekkasjesprayen kan også brukes for andre gasser som naturgass, acetylen, nitrogen, karbondioksid, komprimert luft, kjølemedier, oksygen. Her er hans oppskrift på hvordan man sikrer propanutstyret, og oppdager lekkasje på propanutstyret:

• Rist alltid flasken før bruk.
• Spray et godt lag på ledd, slanger, rør og forseglinger.
• Hvis det danner seg bobler noe sted, betyr det gasslekkasje.
• Reparer alle lekkasjer før du bruker propanutstyret.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Ny spray for enklere kontroll av gassutstyr

  1. Hvorfor spasialspray når Zalo i litt vann gjør samme eller kanskje til og med bedre nytte som lekkasjetester? Vil vi alle lures til å kjøpe unødvendige produkter?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *