Ny smidig Karmann og ny satsning i Norge

Bybobilspesialisten Karmann Mobil fornyer flere modeller til modellåret 2024. I Norge blir det ny agent og ny satsning på Karmann Mobil.

Karmann Davis 600 LS er merkets ene større nyhet i 2024. Foto: Knut Randem.

Karmann Mobil er et selvstendig merke under Eura Mobils paraply. Begge inngår i konsernet Trigano, som kjemper om å være den største grupperingen av bobilprodusenter i Europa.

Karmann Mobil har tre produktlinjer. Dexter og Davis er deres bybobiler. Duncan er mindre modeller og ikke aktuell for Norge og norsk engangsavgift.

Davis 600 LS har et kompakt bad med oppfellbar vask. Foto: Produsenten.

Dexter og Davis finnes tilsammen i 16 varianter og bare fire av dem måler mer enn 6 meter på lengden. Blant de 16 finner vi en modell med firehjulstrekk. Det er en Dexter Allrad, som finnes i to versjoner bygget på Ford der hovedforskjellen er om sengene bak er på tverrs eller på langs. Begge holder seg under 6 meter på lengden.

Bobilverden.no deltok på Triganos tyske pressekonferanse i Sprendlingen tidligere i sommer. Der ble blant annet nyhetene fra Karmann Mobil presentert. Vi har tidligere omtalt nyheter fra Eura Mobil her.

Det er fortsatt en viss mangel på chassis i Europa og som så mange andre produsenter har også Karmann Mobil konsentrert seg om mindre oppgraderinger og finpussing av interiøret.

En nyhet er likevel Davis 600 LS, som er 599 cm lang og leveres på Fiat. Den har to langsgående senger bak på hhv 196 og 175 cm, som kan slås sammen. Det kompakte badet har en vask som kan brettes opp når toalettet skal benyttes.

Høyglansede skap over sengene. Sengene kan felles opp slik at større objekter kan transporteres mellom dem. Foto: Knut Randem.

Kjøleskapet er plassert i den fremre enden av kjøkkenbenken slik det kan åpnes både fra utsiden og innsiden. Under sengene bak kan skap enkelt tas ut slik at lasteplassen blir større om du skulle ha behov for det.

Alt i alt en kompakt bybobil for to personer der den ene helst er litt kortere enn den andre for å kunne strekke seg ut i senga.

God lagringsplass under sengene kan bli enda bedre ettersom halvparten av skapene til høyre kan enkelt tas ut av bilen. Foto: Knut Randem.

Ny norsk agent for Karmann Mobil
Arve Opsahl AS har i år blitt ny agent for Karmann Mobil i Norge. I praksis vil det bety at deres jobb starter med 2024-modllene.
– Vi kommer til å presentere fem, seks modeller på CaravanXpo i september, forteller Stian Ringstad. I skrivende stund har han ikke oversikt over hvilke modeller som blir tilgjengelige.

De fleste bobiler fra Karmann Mobil holder seg under 6 meter på lengden. Så også Davis 600 LS. Foto: Knut Randem.

Tidligere har det vært litt tilfeldig import og markedsføring av Karmann Mobil i Norge. Nå får Arve Opsahl eneansvaret for agent-jobben og det å bygge et forhandlernett. Hver forhandler blir sin egen importør. I første omgang må vi regne med at de fleste avdelingene i Bobilkjeden (Arve Opsahls egen kjede) blir forhandlere. Men det skal bli flere forhandlere.

– Vi liker at Karmann Mobil utelukkende satser på bybobiler og ikke andre varianter. Så kompakte de er så kan de fleste parkeres på ordinære parkeringsplasser, sier Ringstad.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Ny smidig Karmann og ny satsning i Norge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *