Ny sesong: 24 000 kjøretøy er uforsikret

Med våren kommer også sesongkjøretøyene ut på veiene igjen. – Hvis du glemmer å påregistrere kjøretøyet kan det få store konsekvenser.

Hvis du har avregistrert bobilen din må du ta grep før du kan ta den fram for sesongen. Foto: Frende.

Det sier fagsjef på motor i Frende Forsikring, Roger Ytre-Hauge i en pressemelding. Høsten 2022 ble det for første gang mulig å av- og påregistrere motorvogner uten å levere inn skiltene.

Ansvarsforsikringen forsvinner når du avregistrerer
– Du skal ikke starte motoren engang uten å ha påregistrert kjøretøyet ditt igjen. Og det er viktig å vite at da du avregistrerte, forsvant også ansvarsforsikringen din automatisk.

– Det betyr at du må få stilt ny garanti før du kan kjøre bilen igjen. Hvis du kjører uten gyldig forsikring er det du selv som er økonomisk ansvarlig hvis det skjer en skade eller en ulykke, sier Ytre-Hauge.

I tillegg får du en bot på 5000 kroner for å kjøre med avregistrert kjøretøy. Skiltene dine blir også inndratt.

Husk disse tre tingene
– Det er altså tre viktige ting å huske på: Kjøretøyet må være påregistrert, du må ha gyldig ansvarsforsikring og du må sjekke at EU-godkjenningen ikke er utgått, sier han.

De typiske sesongkjøretøyene som avregistreres er bobiler, motorsykler, veteranbiler og mopeder.

Ifølge Trafikkforsikringsforeningen er det 24 353 uforsikrede kjøretøy i Norge i dag. Noen av disse er avregistrerte sesongkjøretøy.

Påregistrering fikser du enkelt på nettsidene til Statens Vegvesen.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *