Ny rekordnotering for svenske campingplasser

Svenske campingplasser hadde en betydelig økning i antallet overnattinger i 2019 sammenlignet med året før. I Norge var økningen svært beskjeden.

Svenske campingplasser fikk over 1,2 millioner nye overnattinger i 2019. Foto: Anna Hult.

De svenske campingplassene hadde i 2019 17,3 millioner gjestenetter. Det er en økning på 7,7 prosent sammenlignet med 2018. Det er en økning på mer enn 1,2 million gjestenetter, skriver Svensk Camping i en pressemelding.

De svenske tallene er betydelig høyere enn det de norske campingplassene opplevde. De hadde en beskjeden økning på 1,4 prosent. De norske campingplassene hadde drøyt 7,5 millioner gjestedøgn i følge tall fra Statistisk sentralbyrå.

Se siste ti årene har de svenske campingplassene hatt en økning på mer enn 3 millioner gjestenetter. Og en tredjedel av denne økningen kom altså fjor.

– Utenlandske turister står for cirka 25 prosent av besøkene og vi har en anslått økning på 9 prosent fra de internasjonale markedene, sier Peter Jansson, administrerende direktør i SCR Svensk Camping.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:
Anbefalt innhold:
Statens vegvesen har åpnet døra på gløtt

I det stille har Statens vegvesen åpnet døra på gløtt for godkjenning av andre enn samfunnskritiske kjøretøy. Men kapasiteten er Read more

Krever strakstiltak for bobilbransjen

Bransjen omsetter for milliardbeløp på denne tiden av året. Når Statens vegvesen holder dørene stengt tærer det hardt på likvide Read more

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *