Ny parabol og annet tilbehør til bobiler

På årets Caravanmessen viste Max Fritid fram et bredt spekter av produkter til bobil. Daglig leder Nils Magne Dahle ville sikkert snakket seg varm om de fleste produktene, men vi ba ham velge ut fire nyheter.

Daglig leder Nils Magne Dahle i Max Fritid viste blant annet fram denne selvsøkende parabolen. Foto: Per Olav Berg.

Daglig leder Nils Magne Dahle i Max Fritid viste blant annet fram denne selvsøkende parabolen. Foto: Per Olav Berg.

– Parabolen Snipe kom på markedet i fjor og vi har solgt veldig mye av den, sier Dahle.
– Ved årsskiftet kommer neste versjon, Snipe 2, i handelen.
Han forteller at den første versjonen av Snipe ikke kan brukes lenger nord enn til Nordland fylke. Snipe 2 skal imidlertid kunne brukes i hele Norge. Hvor langt sør i Europa den dekker, vet han ikke sikkert. Men så er det jo strengt tatt ikke lov å benytte et norsk satellittabonnement utenfor Norge…
– Snipe 2 har fått en kraftigere utførelse og vi venter en hel del av den. Veiledende pris fra våre forhandlere blir kr 14.800 uten dekoder. Dette er et selvsøkende system hvor en chip finner satellitten. Dette styres fra en tavle inni bobilen. Der er de vanlige satellittene predefinert, men det er også mulig å legge til andre.
– Dekoder må anskaffes i tillegg i forbindelse med abonnementet, men nå er det vanlig at stadig flere fjernsynsapparater kommer med innebygget dekoder. Vi har slike fra 19 til 32 tommer, forteller Dahle.
Skåla på Snipe 2 er 45 cm bred og alt monteringsutstyr følger med. Den tåler en del, men Dahle anbefaler å fjerne snø fra den regelmessig.

En ren sinuskonverter for lading av pc/mac og annen elektronikk. Foto: Per Olav Berg.

En ren sinuskonverter for lading av pc/mac og annen elektronikk. Foto: Per Olav Berg.

220 volt i bobilen?
Konvertere som omgjør bodelsbatteriets strøm til 220 volt er ingen nyhet, men Dahle har likevel valgt ut en nyhet fra Waeco. Det er en liten sinuskonverter som er spesielt egnet til å lade pc/mac ettersom den har en ren sinuskurve. Den nye modellen er slankere og har mindre viftestøy enn forgjengere.
Waeco SinePower fås i to utgaver på hhv 150 og 350 watt. Den minste leveres med plugg til sigarettenner og kan benyttes i 12 volts uttak, men den store må kobles direkte på batteriet.
– De to utgavene trekker 0,6 og 0,8 A og har en veiledende pris på kr 798 og kr 890. Du bør eventuelt montere en batterivakt for å unngå at batteriet går tomt, råder Dahle.

Nytt deisgn og ny festemekanisme på dette nye sykkelstativet fra Thule. Foto: Per Olav Berg.

Nytt deisgn og ny festemekanisme på dette nye sykkelstativet fra Thule. Foto: Per Olav Berg.

Nyheter fra Thule
Dahle har også valgt ut to nyheter fra Thule. Det ene er Thule Exellent sykkelstativ i nytt innovativt design.
– Den er enkel å åpne og lukke med en egen integrert lukkemekanisme. Nå er det slutt på stroppene, sier Dahle.
– Det er enkelt å feste syklene og å justere festene. Den leveres standard for to sykler, men kan bygges ut for ytterligere to sykler. Veiledende pris er kr 2595.

Max Fritid viste også Thules nye fortelt som henges opp under markisa. Bobilverden omtalte dette i vår reportasje fra Caravan salon. Da var det ingen som trodde det skulle komme til Caravanmessen. Se omtalen her. Veiledende utsalgspris blir fra kr 7800 – avhengig av lengde.
Thule QuickFit, som forteltet heter, trenger en ekstra skinne for feste i bobilveggen. Dette er ikke Dahle fornøyd med, og han fikk også flere tilbakemeldinger fra besøkende på messa om dette. Han er derfor i dialog med Thule for å se om det går an å få til en løsning som passer bedre for bobiler.
– Det er det som er så fint med messer som dette. Vi får tilbakemeldinger fra kundene, som vi kan bringe videre. Vi solgte ikke noe Caravanmessen, for oss er dette en ren visningsmesse, avslutter Dahle.

Både Caravan salon og Caravanmessen er over for i år og Bobilverden har oppsummert de siste inntrykkene i denne omgangen. Noe av det vi så på Caravanmessen vil inngå i andre artikler i månedene som kommer.

Helgene etter Caravanmessen har ofte lokale messearrangement i regi av lokale forhandlere med nyheter fra Caravanmessen. Vi har blant annet fått informasjon om at Lians Caravan & Fritid arrangerer det de kaller Nord-Norges største ”kosemesse” på Andalslimoen i helga 26. – 29. september.

Del dette med andre:

  10 comments for “Ny parabol og annet tilbehør til bobiler

 1. Dersom man vil ha parabolanlegg i bobilen, hva koster installasjonen og hvem bør utføre den. Er det bare Canal digital som tilbyr tjenesten til parabol? Har CanL Digital månedsabbonement slik RiksTV har? Jeg trenger råd og tips før jeg kjøper.

  • Jeg ville latt en som kan bobil montere den – dvs en bobilforhandler, men jeg vet at mange andre ville sagt at dette fikser du selv. Her kommer det nok an på ferdighetene våre. Spør en forhandler om prisen.
   Canal Digital tillater at abonnementet fryses. Se mer her: https://parabol.canaldigital.no/Kundeservice/Abonnement/Vanlige-sporsmal-FAQ/

   Jeg vet ikke om Viasat har noe tilsvarende.

   Selv ser vi så lite på TV i bobilen at vi klarer meg med gratiskanalene (NRK) fra digitalt bakkenett (RiksTV) på en vanlig antenne.

  • Satelittene står over ekvator. Det er derfor du normalt trenger større skål desto lenger nord du kommer. Jeg synes det høres rart ut om den ikke rekker sørover i hele satelittens strålingsområde, men her kan det være forhold jeg ikke fikk svar på…

 2. Hei hvor kan man få fikset sniper parabol antenne som ikke klarer å få inn signaler. Den står fast på taket av ei camping vogn

 3. Hei.
  Er det mulig og skifte ut Snipe antennen med en større Snipe antenne uten å skifte hele anlegget. ? Jeg er en del på ferie i Troms og den Snpe jeg har er for liten.

 4. hei
  snakka med viasat idag ang min bobil antenne type snipe 1 gen. som ikke vil kople til satelitt astra 1.
  føler det er noe feil inne på update programmet. er dette noe du vet om hvordan en kan få den opp å gå, nærmer seg ferie så typisk nå at det skulle bli noe. frekvenser og hva som skal skrives i update programmet er det jeg evt lurer på
  mvh trond olsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *