Ny parabol, fortelt og fryseboks

Her pumpes Outwells ny fortelt opp med raske bevegelser. Foto: Knut Randem.

Her pumpes Outwells nye fortelt opp med raske bevegelser. Foto: Knut Randem.

Det er mye å få kjøpt til bobilen på en messe som Caravanmessen. Bobilverden kikket innom hos MaxFritid for å se på de mindre ruvende nyhetene. Der fant vi både en ny Oyster, en fryseboks og nye fortelt til bobil.

Cytrac DX tar mindre plass på taket. Foto: Knut Randem.

Cytrac DX tar mindre plass på taket. Foto: Knut Randem.

Oyster har lansert en ny parabol med mindre mål og uten den obligatoriske armen som stikker fram. Cytrac DX har en diameter er 56 cm, men skal i følge Nils Magne Dahle i MaxFritid tilsvare en Oyster med 65 cm diameter. Den er bare 14 cm høy når den ligger nede og veier 17 kg.
– Denne selges som en pakke med tv, parabol og en felles fjernkontroll, forteller Dahle.
Prisen avhenger av størrelsen på fjernsynsapparatet, men vil ligge rundt 26000 kroner komplett. Legger du på 1500 kroner får du premiumutgaven med mulighet for å gjøre opptak fra en kanal mens du ser på en annen. Kanskje ikke den funksjonen du er mest opptatt av i en bobil, men muligheten finnes altså.
Dahle forsikrer om at Cytrac DX tar inn signaler i hele landet.

Nye fortelt
MaxFritid kunne også vise det nye forteltet for bobiler fra Outwell – Hollywood Freeway Tall er navnet. Det er oppblåsbart og har fast bunn og myggnetting i alle dører. Det festes i markisesporet på innrullet markise og kan benyttes der markisehøyden er mellom 240 og 290 cm over bakken. Den kan også festes over taket. Da vil du kunne kjøre fra forteltet uten å ta det ned. Forteltet er utført i polyester og veier 21 kg. Grunnflaten er 260×340 cm.

Kjøl- eller fryseboks for de med større behov. Foto: Knut Randem.

Kjøl- eller fryseboks for de med større behov. Foto: Knut Randem.

Også Inaca er ute med et fortelt for høyere bobiler. Motor Annexe settes opp med tradisjonelt stativ, men det kan da også stå igjen når du tar deg en tur med bobilen.
Bobilverden møtte Alexis Nuez fra Inaca tidligere i år. Da hadde dette forteltet en del begrensninger i forhold til både markisehøyden og dørhøyden på bobilen. Forslagene fra Bobilverdens medarbeider er tatt til følge i den endelige utgaven. På Caravanmessen kunne Nuez derfor vise dette forteltet for bruk der innrullet markise har en høyde på 230 til 300 cm. Det har de fått til ved å sette på et forlengerstykke i bakkant. Nå er det heller ingen duk på bakveggen som blokkerer for høye dører. Vekten er ca 44 kg.

Nye frysebokser fra Waeco
Dette er kanskje noe for fiskere eller de store familiene på tur? Dahle viser oss Waecos frysebokser, som kan gå på både 12v og 220v. De kjøler ned til minus 22 grader, men kan også brukes som kjøleboks med plussgrader, som i et kjøleskap. De finnes i utgaver fra 35 til 110 liter. Varianten på 65 liter, som er vist på bildet, forbruker i snitt 25W på kjøl og 45W med frysetemperatur.

OBS! Alle mål er oppgitt slik vi har fått dem oppgitt, men sjekk selv før du eventuelt kjøper. Spesifikasjoner og bruksmåter kan endre seg.

Les også: Godt med fortelt på bobilen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *