Ny økokjøringsteknologi fra Ford skal gi mindre forbruk av drivstoff

Nå introduserer Ford en ny teknologi for nyttekjøretøy som hjelper sjåføren å kjøre mer økonomisk. Med EcoGuide får du informasjon som gjør at du unngår unødvendig nedbremsing, selv når du ikke ser hindringer i veibanen.

Nye Ford Transit med ecoteknologi kommer på markedet mot midten av året og kan deretter bli tatt i bruk i bobiler. Foto: Ford.

I en pressemelding kaller Ford den nye teknologien for nyttekjøretøy unik. Flere bobiler bygges på Fords nyttekjøretøy.

– Alle har opplevd en kraftig nedbremsing når en sving er litt skarpere enn du trodde, etterfulgt av en akselerasjon for å komme opp i hastighet igjen. Med Fords EcoGuide får du hjelp til å unngå denne typen nedbremsinger. Det sparer deg både for stress og drivstoff, sier salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Johnny Løvli.

Teknologien bruker nyttekjøretøyets satellittnavigasjon for å forutse situasjoner og gir deg tips for å takle disse på en mest mulig drivstoffeffektiv måte. Kjøremønsteret ditt analyseres, og i instrumentpanelet får du gode råd for å kjøre billigst mulig.

Kan redusere drivstofforbruk med 12 prosent
Ford vil først introdusere EcoGuide på nye 2-tonns Transit, Transit Custom og Tourneo Custom fra midten av 2019.

– Ved å kjøre så jevnt som mulig og forberede deg på veien som ligger foran deg unngår du unødvendig bremsing og akselerasjon. Det kan spare deg for så mye som 12 prosent drivstoff, heter det i pressemeldingen med henvisning til den britiske trafikksikkerhetsorganisasjonen, IAM Roadsmart.

EcoGuide gir sjåføren informasjon om kommende lyskryss, bakker, skarpe svinger og nye fartsgrenser. Guiden gir tips om å bremse ned eller bytte gir ved hjelp av ikoner i bilens instrumentpanel. Det gjør at du unngår unødvendige nedbremsinger og akselerasjoner.

EcoGuide gir også tilbakemeldinger om hvor økonomisk sjåføren kjører. Dette gjøres basert på en analyse av akselerasjon, bremsing og girskifter. Etter hver kjøretur får du en oppsummering av hvor drivstoffeffektiv turen var.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *