Ny Morelo med rundsitter bak

På CMT-messa i Stuttgart viser Morelo for første gang en helintegrert modell med rundsittersalong bak i kjøretøyet.

Det er god kontakt mellom kjøkken og rundsitter over den lave veggen som skiller områdene. En stor TV kan heises opp fra skapet til venstre. Det er også vindu på bakveggen. Foto: Knut Randem.

Dette er ikke Morelos første rundsitter. For et par år siden kom Morelo Alkoven med rundsitter bak og fast sengeløsning i alkoven. Nå er det helintegrerte Morelo Palace 88DL som lanseres med denne løsningen for salongen.

Morelo 88DL. Foto: Knut Randem.

Bobilen er bygget på et Iveco 70 C 18-chassis med en motor på 207 hk. Utstyrsmessig skiller den seg ikke fra andre Palace-modeller, men med en toppspekket introduksjonsmodell kommer prisen opp i nesten 330 000 euro. Det er 50 000 mer enn grunnmodellen. Norsk pris er ikke oppgitt.

Innvendig er bobilen klart delt opp i fire seksjoner. Bakerst finner vi den romslige rundsitteren langs tre veggflater hvor den ene danner rygg mot kjøkkenet med en lav vegg.

Kjøkkenet har en romslig benk i vinkel. De to seksjonene kjøkken og stue opptar cirka halvparten av lengden på bobilen, som er 899 cm lang og 240 cm bred.

Vinkelkjøkkenet har god plass. Foto: Knut Randem.

Det romslige badet med dusj, toalett, vask og et garderobeskap bruker sammen med sengene den andre halvparten av bobilen. Den u-formede senkesenga må i motsetning til i alkove-modellen senkes når den skal benyttes. Forsetene må da legges ned. En skyvedør skiller av mot førerhuset under sengene.

Sengene er laget i en kortbent U. Under sengene kan førerhuset stenges av med en skyvedør. Foto: Knut Randem.

– Vi har reservert fem posisjoner i produksjonen til denne modellen i 2024-utgave. Om du vil ha en av dem før sommeren bør du bestille raskt, antyder salgsdirektør Andreas Wolfer-Heimann.

Han kan som et apropos fortelle at deres største modell, Morelo Grand Empire, for første gang leveres til Norge om kort tid. Dette er en bobil i 10 millionersklassen.

Et smart utekjøkken som enkelt kan flyttes med til neste bobil. Foto: Knut Randem.

På Morelos stand finner vi også deres samarbeidspartner Waiswerk. De leverer uttrekkbare kjøkkenseksjoner med kokeplate for den som liker å lage mat utendørs. Seksjonen passer inn i flere modeller og monteres slik at den kan fjernes uten å etterlate spor. Den kan dermed fjernes og tas med til neste bobil.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *