Ny kjede skal installere alarmer

Caravanteknikk i Ålesund er en ny spesialisert grossist som nå starter med å bygge opp et nytt forhandlerkonsept i Norge.

Ole Steffen Lofnes og Siv Pedersen Lofnes, etablerer en kjede av alarmmontører gjennom Caravanteknikk, en avdeling i deres firma Oslof AS. Foto: Privat

Avara alarmer selges i dag fra en rekke tradisjonelle bobil- og caravanforhandlere. Over 90 prosent av dette salget er til nye enheter, og det selges lite fra butikk og til brukte bobiler og campingvogner. På grunn av en begrenset sesong her i Norden er det også konstant for liten kapasitet på verkstedene.

Dette skal vi nå gjøre noe med, sier Ole Steffen Lofnes og Siv Pedersen Lofnes, som eier Caravanteknikk, en avdeling i Oslof AS. Lesere som har fulgt med, har nok fått med seg at dette selskapet kom inn på eiersiden i Avara AS etter konkursen og reetableringen tidligere i år.

Caravanteknikk blir grossisten, og de skal bygge opp en franchisekjede av service- og monteringsverksteder som skal selge og montere Avara alarmer.

Disse service- og monteringsverkstedene skal også tilby sin kapasitet til tradisjonelle bobil- og caravan forhandlere når de måtte ønske bistand med montering. Fastliggere på campingplasser blir også en viktig kundegruppe for kjeden.

– Vi kjenner godt til at det både i Sverige og i Storbritannia jobbes på denne måten med spesialiserte monteringsverksteder som både bistår forhandlere og monterer for sluttkunder, og vi har stor tro på en slik modell i en kort sesong her nord, sier Ole Steffen Lofnes.

– I de par siste årene har vi dratt rundt omkring i landet og presentert Avara for bobil og caravanforhandlere. Vi har også drevet med opplæring av disse. Da har vi sett at mange sliter med å få montert utstyr i sesongen.

I første omgang sikter Lofnes på å etablere ti forhandlere på sentale steder i landet. I neste uke skal Montering Innlandet på Gjøvik få opplæring, som den første forhandleren.

– Vi i Avara synes dette er spennende og det gir mulighet for en utvidelse av markedet for salg av våre alarmer. Vi tror også at dette vil bli tilleggssalg for oss, og i liten grad være en konkurrent til våre eksisterende grossister, sider daglig leder Bengt Heggertveit i Avara AS.

Lofsnes har bakgrunn fra bilverksted, flere tiår med erfaring fra brann og sikkerhet. Han er også gassteknikker. Nå jobber han mye som kursholder og brannvernkonsulent.

Knyttingen til bransjen er klar: Vi er bobilfolk og elsker bobillivet, sier Lofnes.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *