Ny Kabe under 8 meter

Kabes to best utstyrte modellserier Crown og Imperial har fått en mindre avlegger under 8 meter i sin 2024-kolleksjon.

Den nye Kabe Travelmaster Crown/Imperial i790 LQB sniker seg under 8 meter. Foto: Knut Randem.

Den nye Kabe Travelmaster Crown/Imperial i790 LQB er Kabes nye litt kortere helintegrerte bobil. Den måler 792 cm på lengden og er 233 cm bred og er selvfølgelig bygget på Mercedes Sprinter med et AL-KO chassis for 5 500 kg og 170 hk motor med ni trinns automatgir. Modellen er tre-akslet. Mercedes MBUX-mediespiller inkluderer også ryggekamera.

Soverommet har midtstilt dobbeltseng. Foto: Knut Randem.

Det er ikke mange bobilmerker som har nattbordskuff. Foto: Knut Randem.

LQB-løsningen har dobbeltseng bak, senkeseng foran og mulighet for å re opp i salongen. Dermed kan inntil 5 personer sove i denne bobilen, men den registreres for fire personer. Det er forresten ikke mange bobilmerker som har en nattbordskuff ved siden av sengen.

Det tverrstilte badet med en buet dør mot kjøkkenet har dusj på venstre side og toalett/vask på høyre side. Om ønskelig kan modellen leveres med Cinderella forbrenningstoalett.

Tre bluss på rad frigjør plass på benken. Foto: Knut Randem.

Salongen har en L-sofa, en sitteplass ved døra og de to framstolene. Dermed kan fem, kanskje seks personer, spise rundt bordet.

Oppvarmingen tar Alde 3030 seg av og kan suppleres med motorvarme via varmeveksleren. Kabe holder fortsatt på AGM-batterier. Her leveres modellen med 130 AH.

I tillegg til L-sofa og de to forsetene har salongen et ekstra sete foran bodelsdøra. Foto: Knut Randem.

Det er befriende å se at brannvarsler, lekkasjeindikator for gass og skallsikring mot innbrudd leveres som standard utstyr. Gassanlegget leveres med krasjsensor og slangebruddsventil.

Vi ser antydningen til at flere produsenter inkluderer en internett-router i sine biler. Kabe gjør også det, men monterer også en TV-antenne med forsterker. Dermed kan du strømme TV så mye du vil med riktig abonnement og kanskje en Chromecast mens du kan se NRKs kanaler gratis via Riks-TV når det ligger til rette for å se programmene lineært.

Bildene i denne artikkelen er tatt av en Imperial-utgave.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  4 comments for “Ny Kabe under 8 meter

  1. Hva er totalvekt på denne herligheten ? Vet dere noe om at di skal øke tottalvekten på fører kort 3500 til totalvekt til 4250 kg. Fikk virkerlig lyst på denne her, uten tvil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *