Ny helg, og kanskje nye køer over Haukeli

Sist helg var det tidvis mye trafikk over E134 Haukelifjell til tross for varslet tunnelarbeid. Ventetiden var ved noen tilfeller opp mot tre timer, og trafikantene ble utålmodige.

Helg og sommertrafikk gir forsinkelser på E134 over Haukeli. Foto: Ingar Reinskås.

Statens vegvesen oppfordret folk til å planlegge turen litt bedre, og å vurdere alternativ rute over fjellet. Bobilverden.no har omtalt dette tidligere her. Samme oppfordring kommer nå.

– Det er ikke mulig å forutsi hvordan trafikken blir, men ta høyde for at det kan bli like mye trafikk og lange ventetider denne helgen som sist helg, skriver kommunikasjonsansvarlig Lars Helge Rasch i en pressemelding. Derfor ber han trafikantene om å:

Planlegge turen. Reis tidligere på dagen. Trafikken hoper seg erfaringsmessig opp fra 12-tiden og ut over dagen.
Vær tålmodig, ta deg god tid.
Ta med ekstra drikke og niste.
Følg anvisningen fra trafikkdirigentene
Kjør forsiktig og hold avstand.

– Ventetiden foran kolonnene henger sammen med at det i sommer er økt ferietrafikk, spesielt på grunn av oppfordringene om å ta ferie i Norge på grunn av koronapandemien.

Kjøretøy under fire tonn kommer over fjellet hele døgnet med kolonnekjøring. Vegen er stengt mellom kl. 23.00 og kl. 10.00 for kjøretøy over fire tonn. De har oppstillingsplasser på hver side av arbeidsområdet.

Tunnelarbeidene på Haukeli varer fram til 15. oktober 2020 og blir tatt opp igjen 15. juni 2021.
– Vi må gjøre det slik fordi det er umulig å utføre dette arbeidet i 100o meters høyde om vinteren. På den tiden av året er det mer enn nok å gjøre for å holde vegen åpen.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *