Ny fukt-, brann-, gass- og innbruddsalarm på vei

Et norsk selskap varsler at de innen neste sesong vil lansere en bobil- og campingvognalarm, som også varsler om økende fukt i konstruksjonen. En tidligere Ferda-topp er en av gründerne bak selskapet.

Styringsenheten i Avara.

– Vi vil om kort tid lansere markedets første bobil- og campingvognalarm med fuktdetektor. Ved begynnende lekkasje får eieren straks beskjed, og kan iverksette reparasjon mens det ennå er en bagatell, sier styreleder Petter Quinsgaard i Avara AS.

Det nye komplette alarmsystemet, som går i produksjon i disse dager, blir det første og eneste alarmsystemet på markedet med kontinuerlig fuktmåling i konstruksjonen, skriver selskapet i en pressemelding.
– Det nye alarmsystemet har små, permanent monterte fuktsensorer som vil bli den nye måten å utføre fukttest på, mener Quinsgaard.

– Fuktsensorene i vårt nye alarmsystem vil oppdage fuktinntrengning langt tidligere enn det som har vært mulig til nå. Dermed kan reparasjon gjøres før lukt og råte rekker å utvikle seg.

– De trådløse batteridrevne sensorene er små, og plasseres lite synlig rundt om i bobilen eller campingvogna. De måler fukt mange ganger daglig, og sender måledata til en server. Serveren analyserer måledataene og sender eieren av bobilen eller campingvogna varsel når det observeres økende fukt over en tidsperiode. Hvert år får eieren en målerapport med tilhørende fuktsertifikat, skriver selskapet.

Petter Quinsgaard er styreleder i det Sandefjordbaserte selskapet som om noen måneder lanserer det nye alarmsystemet.

Alarmsystemet får også alle andre funksjoner med varsel for innbrudd, røyk, flere gasser, bevegelse inne og ute, samt sporing og varsling til mobil. Systemet skal gå i 5-15 år på egne batterier.

Prisen skal være konkurransedyktig, sier Quinsgaard. Det oppgis ingen annen pris enn at de legger seg i underkant av det mest avanserte alarmsystemet som finnes på markedet. Det siktes da åpenbart til NX-10.

Avara vil bli tilbudt i en grunnvariant uten fuktmåling, en variant med fuktmåling og en kombinasjonspakke.

Bak det Sandefjord-baserte Avara AS står Rudy Steen Johansen, oppfinner med bakgrunn fra Abax, den tidligere konsernsjefen i Ferda, Bengt Heggertveit, som også har ledet Kroken Detalj og Quinsgaard, som også har bakgrunn fra Abax.
– Vi føler oss godt rustet, og hver av oss har lang og relevant erfaring på hvert vårt område. Ambisjonene er å bygge et solid selskap og utvikle kvalitetsprodukter, sier Petter Quinsgaard.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *