Ny forhandlergruppering etablert – vil gi bedre service

I det stille har fire bobilforhandlere med syv utsalgssteder fra Telemark i sør til Troms i nord etablert et samarbeid for å gi god oppfølging på service- og garantiarbeider. De fire eierselskapene selger bobiler over hele landet.

Hege Lian, daglig leder i Lians caravan & fritid i Bardufoss er styreleder i Din Camping AS. Foto: Knut Randem.

– Vi er harde konkurrenter som selger bobiler over hele landet. Noen av oss prøver å etablere et samarbeid om service slik at kundene kan får hjelp nær der de bor, sier Svein Roger Nordbakk i Namsen auto til Bobilverden.no. Fire selskaper har sammen etablert Din Camping AS.

Foruten Namsen Auto i Grong og Øysand er det Mohagen Bil på Jaren, Autosentrum i Holmestrand og Skien samt Lians Caravan & Fritid i Bardufoss som deltar i samarbeidet. Hege Lian er styreleder i Din Camping AS.
Alle fire er «Kroken-forhandlere», men har også andre merker i sine porteføljer. Alle fire er også Fiat-verksteder. Din Camping AS har ingen avtaler med produsenter og er kun etablert for å organisere samarbeidet mellom de fire selskapene.

Mohagen Bil og Autosentrum er de sørlige delene av den nye sammarbeidsgruppen. Foto: Hjemmesider.

Hege Lian sier til Bobilverden.no at samarbeidet vil bli lansert i løpet av kort tid.
Selskapet skal ikke kun håndtere et samarbeid om å gi god service til sine kunder, men et samarbeid om innkjøp er også aktuelt. Det kan gi dem større innkjøpsmakt og bedre priser.

– I første omgang blir dette et nettverk der vi kan hjelpe kunder over hele landet slik at de får service og reparasjoner utført i nærheten av der de bor – uansett hvem av oss de har handlet hos, sier Lian.

– Et innkjøpssamarbeid kan ordnes slik at vi blir enige om hvem som bestiller hvilke bobiler til lager. Det kan være mer fordelaktig å bestille ti like bobiler framfor at vi hver for oss bestiller en eller to av den enkelte modell. Da får vi et større varelager å hente bobiler fra. Det blir også en form for risikospredning.

Lians i Troms og Namsen i Trøndelag sørger for at gruppen er representert i midt og nord. Foto: Knut Randem.

Økt sikkerhet for kundene
Så langt har vi sittet på hver vår tue.
– Vi mener dette også vil få økt sikkerhet for kundene. Vi kan hjelpe hverandre med praktiske ting og gjøre hverandre gode.
– Så da blir det mindre konkurranse?
– Nei, vi kommer fortsatt til å knive om de samme kundene, men om en av de andre har en modell min kunde ønsker så kan jeg hente den der. Vi har laget en grei avtale på interne oppgjør.

– Kan samarbeidet utvikle seg til en kjede?
Hege Lian mener det er for tidlig å si noe om hvilken vei dette samarbeidet tar videre.
– Hva vi skal samarbeide om må utvikle seg over tid og med de erfaringene vi får.

Fakta
Aksjekapitalen i Din Camping AS er 100 000 kroner og eies likt av de fire bobilforhandlerne. De er representert i styret med styreleder Hege Lian, Lians Caravan & Fritid AS, styremedlemmer Kjetil Gulbrandsen, Mohagen Invest AS, Lars Martin Wivestad, Wi-vestad gruppen AS (AutoSentrum) og Svein Roger Nordbakk, Namsen auto invest AS.

Selskapet ble stiftet 17. oktober 2018. Selskapets formål er i Brønnøysundregistrene oppført med: ”Import, kjøp og salg av campingbiler og campingvogner, og andre produkter/tjenester som naturlig hører til dette, herunder å delta i andre selskap med lignende virksomhet, og kjøp og salg av aksjer eller på annen måte gjøre seg interessert i andre foretak. Selskapet kan også drive med kjøp/drift av fast eiendom.”
Domenet dincamping.no er registrert, men er ennå ikke i bruk.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Ny forhandlergruppering etablert – vil gi bedre service

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *