Ny fargeklatt i Lofoten

Ombygget og oppgradert; servicebygg og informasjonspunkt ved Skreda rasteplass i Lofoten. Foto: Steinar Skaar.

To års arbeid går mot slutten og kontrastene mellom før- og etterbildene er enorme. Innen sommeren skal den nye rasteplassen ved Skreda i Lofoten stå helt ferdig.

Etter en omfattende oppgradering framstår rasteplassen som ny. Gress og krattskog er ryddet bort og publikum kan igjen nyte det flotte landskapet, skriver Turistvegseksjonen i Statens vegvesen i en pressemelding.

Med nye fargeglade møbler på plass kan Skreda ønske reisende velkommen som en av Lofotens flotteste rasteplasser.

Situasjonsbilde av Skreda rasteplass i Lofoten før ombygging og oppgradering 2016 – 2018. Foto: Lars Grimsby.

Rasteplassen ligger vest for Leknes med flott utsyn mot Offersøystraumen og Nappstraumen. Rasteplassen ble etablert på 1980-tallet og ligger på en vegfylling omlag 20 meter over havet. Med nedslitte møbler og gjengrodde grøntarealer var rasteplassen moden for et løft.

For å framheve naturopplevelsen og lette vedlikeholdet, startet en storstilt ombygging i 2016. Først fikk turistvegstoppet ny informasjonstavle og ombygd toalett. Resten av plassen ble deretter sanert og bygget opp på nytt.

Skreda framstår nå som ett nytt og moderne anlegg der egenartede sykkelstativ og fargesterke møbler gir plassen et tydelig særpreg. Nye Skreda skal stå klar sommeren 2018, lover Turistvegseksjonen.

Rasteplassen på Skreda ligger vakkert til ved Nasjonal turistveg Lofoten. Illustrasjon: manthey kula as.

Tekst: Redaksjonen basert på pressemelding

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *