Ny E6 i Soknedal åpner i dag

Ingen offisiell åpning med taler og pomp og prakt i dag, men det er i dag 6,5 km ny E6 åpner for trafikk – tre måneder før tiden.

Den nye strekningen på E6 Soknedal sett fra Soknedalskrysset mot tunnelmunningen. Det er gjort klart for en tunnel nummer to til venstre for dagens tunnelmunning. Foto: Statens vegvesen.

I dag åpner den nye strekningen på E6 i Soknedal sør for Trondheim. Strekningen er 6,5 kilometer lang, og prosjektet ser ut til å havne under budsjett, skriver Statens vegvesen. Anleggsarbeidet startet høsten 2017.

– Vi har hatt et meget godt samarbeid med våre entreprenører. Derfor kan vi nå åpne vegen for trafikk om lag tre måneder før opprinnelig planlagt, sier prosjektleder Harald Johnsen i Statens vegvesen.

Det er fortsatt en god del arbeid som gjenstår i Soknedal, blant annet ferdiggjøring av lokalvegsystemet og parkeringsplass samt bussterminal for kollektivreisende. Derfor blir det ingen offisiell åpningsmarkering nå.

– Etter åpning av E6 tar prosjektet to uker sommerpause før vi fortsetter med de gjenstående oppgavene utover høsten. Vi ser for oss en åpningsmarkering utpå høsten en gang, sier Johnsen.

Bompenger er forsinket
Systemet for innkreving av bompenger er ikke helt ferdig ennå på grunn av forsinkede leveranser av utstyr under koronapandemien. Bompengeselskapet Vegamot antyder at oppstart av innkreving kan skje i løpet av august. Innkrevingstida forblir uforandret, og er beregnet til å bli 15 år.

Når innkrevingen starter blir det med kr 43 for personbiler og biler i kjøretøyklasse M1 minus de vanlige 20 prosent brikkerabatt.

– Vi er svært fornøyde med nå å kunne åpne hele den nye E6 til glede for brukerne nå inn i ferietiden. At det nå også blir mulig å få benytte den flotte nye vegen uten bomavgift, har neppe brukerne særlig mye imot, avslutter prosjektleder Harald Johnsen.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *