Ny campingrekord i Sverige

Nye tall viser at de svenske campingplassene får et rekordår. Etter ni måneder hadde campingplassene over 16 millioner overnattinger. Det er vesentlig mer enn i Norge og en økning på 6 prosent.

Vinteren blir en stadig viktigere sesong for campingplassene. Foto: Kabe.

I den samme perioden hadde norske campingplasser 6,7 millioner gjestedøgn. Sett i forhold til folketall henger Norge med andre ord litt etter Sverige. Til gjengjeld er nordmenn en av de aller viktigste besøksgruppene på svenske campingplasser og er kanskje årsaken til etterslepet ettersom svenskene ikke er like opptatt av å reise til Norge.

– At vi når rekordnivået fra 2018 allerede etter tre kvartal er fantastisk. Vi ser en langsiktig trend som bunner i en sterkt interesse for Sverige som reisemål og camping som ferieform, sier Peter Jansson, fungerende administrerende direktør i bransjeorganisasjonen SCR Svensk camping.

Nå forbereder over 160 svenske campingplasser seg på å ta i mot vinterbesøkende campinggjester. Dette er en sesong som blir stadig mer populær blant gjestene. SCR skriver i en pressemelding at det er den store økningen av bobiler som gjør vintersesongen mer attraktiv.

I sommermånedene juni til august utgjør overnattingene på campingplassene drøyt 40 prosent av alle overnattingsdøgn i Sverige. Flertallet av besøkende kommer fra Norge, Tyskland og Nederland.

– Bransjens langsiktige investeringer i kvalitet og markedsføring har gitt resultater. Interessen er stor, det ser vi ikke minst ved at det digitale fordels- og innsjekkingskortet nå har 250 000 brukere, sier Peter Jansson. Han tror på et nytt toppår i 2020.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Flest bobiler kom på besøk på campingplassene

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *