Ny bybobil med 4×4 på Mercedes

Mercedes inntar stadig nye posisjoner i markedet med sin nyeste generasjon Sprinter. La Strada har nå lansert sin utgave med en 4×4-utgave av en av sine kompakte modeller.

La Strada har lansert sin modell Regent S med 4×4 på Sprinter, men du får den også med bakhjulsdrift. Foto: Knut Randem.

La Strada Regent S 4WD ble lansert på CMT-messa i Stuttgart fredag og Bobilverden.no har tatt en titt på den.
Mercedes elektoniske tractionsystem, 4ETS, styrer firehjulsdriften. Den fungerer automatisk slik at firehjulsdriften ligger inne automatisk fra start og opp til 10 km/t. Dersom et av hjulene i høyere hastigheter mister veigrep vil 4ETS automatisk gripe inn og korrigere inntil det igjen er godt veigrep.

Kroppen på Regent S 4WD er løftet 110 mm i fronten og 80 mm bak og blir dermed synlig høyere. La Strada har fått hjelp av det østerrikske firmaet Oberaigner til å modifisere 4×4-systemet for tøffere off-road-forhold. For å få til det har de modifisert den valgbare firehjulsdriften til permanent firehjulsdrift. Girreduksjon, mekanisk bytte mellom langsgående og tverrgående differensiallås er også mulig. Her det altså flere varianter å velge mellom.

Tverrstilt seng bak og en liten utvidelse på begge sider for å gjøre senga lang nok. Foto: Knut Randem.

Mercedes Sprinter gir også mulighet for flere assistentsystemer på nivå med en personbil, blant annet talestyring, kjørebaneholder, parkeringsassistent, blindsoneassistent, sidevindsassistent, ryggekamera, 360-graders kamera, EPS, samt avstandskontroll, en avansert utgave av adaptiv fartsholder som følger trafikken også ved kø.
Regent S 4WD er en kompakt bybobil og passer for to personer. I Tyskland er denne versjonen priset fra 80 265 Euro. Vi har ikke fått brakt på rene hva den vil koste i Norge, men den vipper nok over den magiske milliongrensen. Den utstilte modellen hadde for øvrig en pris på 114 000 Euro…

Bybobil for to, men plass for spisegjester. Foto: Knut Randem.

La Strada S leveres også uten 4×4, men også den på Sprinter med bakhjulstrekk og alle tilgjengelige assistentsystemer.

Enkel stil på badet. Foto: Knut Randem.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  3 comments for “Ny bybobil med 4×4 på Mercedes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *