Forskriftsendring gir ny bredde for bobiler

Nå blir det bedre plass til markise på disse bobilene. Foto: Knut Randem.

Nå blir det bedre plass til markise på disse bobilene. Foto: Knut Randem.

Hvor brei skal en bobil kunne være? Største tillatte bredde er i dag 255 cm. Det kan bli trangt når du henger markisen på en bobil som er 250 cm bred. Nå kommer nye regler.

Det er ikke mye utvidelsen blir, men noen små centimeter kan gjøre hele forskjellen. Samferdselsminister Solvik-Olsen kom i dag til Caravanmessen for å fortelle at maksimalt tillatt bredde blir økt til 260 cm. Det er 5 cm bredere enn dagens regler. Det kan være nok til at markisa blir lovlig hos de som er i grenseland.

Dette blir en regelendring eksklusivt for bobiler i kjøretøygruppe M1. Det vil ikke føre til endringer for campingvogner eller andre kjøretøy i gruppe M1.

Vegdirektoratet sendte dette forslaget ut på høring i vinter. Høringsfristen gikk ut 2. mars. Den nye bredden gjelder fra i dag.

Begrenset bruk i andre land
Vegdirektoratet skrev i høringen at landene i EU/EØS på dette området har rett til å fastsette egne regler. Etter det Vegdirektoratet er kjent med er det i dag kun Sverige og Finland som tillater en bredde på 2,60 meter. Bruken av bobiler med bredde over 2,55 meter blir derfor begrenset til Norge, Sverige og Finland og eventuelt andre land som tillater dette.

Skilt som viser maksimalt tillatt bredde på kjøretøy vil gå foran den generelle bestemmelsen på 260 cm.

Les også: Ny fartsgrense for bobiler
Les også: Dekk og kjetting på bobil – ny regler

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *