Ny bobilserie fra Dethleffs

Dethleffs varsler en helt ny bobilserie i premiumsegmentet. Navnet XL Family sier en hel del om hvem de passer for. Her er den første modellen i den nye serien.

Dethleffs nye XL Family er beretnet for litt større familier eller vennegjengen. Foto: Dethleffs.

Den første av disse familievennlige bobilene er alkovenmodellen A 7872-2. Denne helårsbobilen er perfekt for reiser med hele familien eller en vennegruppe, beskriver Dethleffs selv i en pressemelding.

XL Family A 7872-2 med alkove er den første modellen i serien. Den har kapasitet til å sitte og sove seks personer, rikelig med lagringsplass, høy lastekapasitet og eksepsjonell vinterisolering, beskriver produsenten.

Alkoven har to soveplasser. Foto: Dethleffs.

Dette er en stor bobil med en lengde på 860 cm og en tillatt totalvekt på 5 400 kg. Den ruver også i høyden med 327 cm.

XL Family A 7872-2 er bygget på Fiat Ducato og et lavt ALKO-rammechassis. Det betyr at den har forhjulstrekk og tre aksler. Dethleffs lover også høy lastekapasitet.

Senga i alkoven kan slås opp for bedre tilgjengelighet til førerhuset. Foto: Dethleffs.

Dobbeltgulvet er 40 centimeter høyt, oppvarmet med lagringsplass og mulighet for gjennomgående lasting.

– Komfortabelt interiør med god plass til bevegelse
Innvendig takhøyde er 209 cm. Med flatt gulv slipper høye campere å snuble rundt med hodet i taket.

Salongen kan gjøres om til soveplass for to. Foto: Dethleffs.

Dethelffs beskriver interiøret som koselige med grå polstring og stilfull trefinish. Det moderne interiøret har lyse overskap som gir en romslig oppbevaringsløsning. LED-lys er installert som standard over hele kjøretøyet.

Spiseplass til alle beboere. Foto: Dethleffs.

Den komfortable doble salongen har polstrede seter og ryggstøtter rundt, akkompagnert av tverrgående sitteplasser langs passasjersiden. Den kan utvides til å danne en U-formet sittegruppe og omdannes til en seng som måler 195 x 130 centimeter, egnet for to personer.

Tverrstilt dobbeltseng bak. Foto: Dethleffs.

Dobbeltsengen i alkoven har en størrelse på 210 x 165 centimeter. Gulvet i alkoven kan enkelt foldes opp ved hjelp av gasstrykksdempere. Det gir bedre tilgang til og fra førerehuset. Den tverrstilte sengen bak har dimensjoner på 211 x 152 centimeter og er utstyrt med en syv-soners premium madrass som er 15 centimeter tykk.

Dethleffs omtaler kjøkkenet som et gourmetkjøkken. Foto: Dethleffs.

Fullt utstyrt gourmetkjøkken
Gourmetkjøkkenet har romslige skuffer, rikelig med benkeplass, en vask og en to-brenners gasskomfyr, beskriver Dethleffs. Standardspesifikasjonen inkluderer også et 137-liters kjøleskap med fryseboks og integrert stekeovn.

Det store badet midt i bobilen har en fullverdig dusj. Badet kan adskilles fra oppholdsrommet ved å åpne baderomsdøren og kan også fungere som et omkledningsrom med direkte tilgang til klesskap.

Gjennomgående garasje. Foto: Dethleffs.

Alle vanninstallasjoner i det oppvarmede dobbeltgulvet til XL Family A 7872-2 er designet for å være frostfrie. Hele installasjonen er isolert med XPS. Vannbåren varme sikrer jevn varme og en varmeveksler kan hente varme fra motor under kjøring.

Dobbeltgulvet er tilgjengelig for lagring både innenfra og fra utsiden. Foto: Dethleffs.

Basiskjøretøyet til XL Family A 7872-2 er en Fiat Ducato, utstyrt med en 180 hk dieselmotor (132 kW) og en 9-trinns automatgir. Standardfunksjonene inkluderer full LED-frontlykter, cruisekontroll, et sentrallåssystem for både førerhus og bodelsdør, samt en rekke assistentsystemer. En seks meter markise og lettmetallfelger er også inkludert som standard.

Sidevinduer i alkoven. Foto: Dethleffs.

Dethleffs har ikke opplyst pris, forventet egenvekt og leveringstid.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *