Ny sesong ved Gøta kanal

Det er gode turmuligheter langs Gøta kanal. Foto: Stefan Svensson.

Det er gode turmuligheter langs Gøta kanal. Foto: Stefan Svensson.

Gøta kanal åpnet for sesongen i hele sin lengde sist helg. Båttrafikken kan nå passere gjennom alle de spektakulære sluseanleggene. Rundt kanalen utspiller det seg hver sommer et vell av aktiviteter og mange kommer landveien for å delta i folkelivet. Du kan delta i arrangementer og gå eller sykle langs kanalen. Tilbudet til bobilister er også godt med en rekke bobilparkeringer i forbindelse med slusene. I år anlegges også en ny.

Følg sluselivet og folkelivet rundt Gøta kanal. Foto: Knut Randem.

Følg sluselivet og folkelivet rundt Gøta kanal. Foto: Knut Randem.

En av sommerens største nyheter langs Gøta kanal er den store utbyggingen av gjestehavna i Borensberg. Her satser Gøta kanalbolag 15 millioner kroner på å gjøre om et vakkert gammelt magasin til topp moderne gjestehavnservice med kafe, butikk og turistkontor. I tilknytning til anlegget i Borensberg anlegges det en ny bobilparkering. Det nye anlegget skal stå klart i juni. Tilbudet her har tidligere vært noe begrenset.

– Den store satsningen er til glede både for båtturister og den store mengden besøkere som kommer til Gøta kanal på annen måte for å oppleve vårt unike kanalmiljø, sier Anders Donlau, administrerende direktør i AB Gøta kanalbolag. Gruppen utenfor båtfolket har hatt en fantastisk utvikling de senere årene.

– Det er derfor ekstra hyggelig å kunne lansere Gøta kanal som vandringsled, som en av årets nyheter.
– Noe som kanskje ikke er så kjent, er at Gøta kanal også har mye å tilby barnefamilier, sier Donlau.
– For å bøte på det har vi samlet alle tips om familieopplevelser slik at det blir lettere å planlegge en hyggelig ferie med barna ved kanalen.

Arrangementene langs Gøta kanal spenner over et vidt spekter fra verden lengste loppemarked til musikkunderholdning, yoga dans og matmarked for å nevne noe.
En mengde informasjon om kanalen er samlet i Gøta kanals egen app for smarttelefoner.

Bobilparkeringer ved Gøta kanal
Bobilverden har ikke besøkt alle bobilparkeringer langs kanalen, men noen har vi skrevet om tidligere.
I Motala ligger City stellplats i et vakkert parkområde mellom jernbaneområdet og Vätterens bredder i Södra hamnen der innsjøen strekker seg inn mot Motala og Gøta kanals utløp. Bobilparkeringen ligger i behagelig kort gangavstand til sentrum. Den kan du lese mer om her.

Berg sluser ved Linköping er det største sluseanlegget i Gøta kanal. Den berømte slusetrappa Carl Johan sluser løfter og senker båtene 18,8 meter. Der er det en stor bobilparkering i enden av den store parkeringsplassen for dagsbesøkende. Du kan lese mer om den her.

Gøta kanal starter ved Sjøtorp i Väneren. Her er det bobilparkering i havnen Et besøk ved eller langs kanalen kan gjerne kombineres med en rundtur rundt Sveriges største innsjø. Les mer om mulighetene her.

Et søk på Gøta kanals hjemmesider gir flere utslag om du søker på husbil. Se her.

Fakta om Gøta kanal:
Gøta kanal er en av Sveriges best kjente og mest besøkte turistattraksjoner. Kanalen strekker seg fra Mem ved Østersjøen til Sjøtorp ved Väneren og har 58 sluser. Den 190 km lange kanalen ble bygget mellom 1810 og 1832. 87 av disse kilometrene ble gravd ut for hånd av 58000 svenske soldater.
Gøta kanal er i 2014 åpen fram til 28. september.

Bobilparkeringen ved Berg sluser er adskilt fra dagparkeringen. Foto: Knut Randem.

Bobilparkeringen ved Berg sluser er adskilt fra dagparkeringen. Foto: Knut Randem.

Del dette med andre:

  4 comments for “Ny sesong ved Gøta kanal

  1. Hei. Vi min kone og jeg er store beundrere av Gøtakanalen. Det vi kunne ønske oss er en oppdatering av stellpatzene med koordinater og navn på stedene. Var nede ved Sjøtorp i påsken og hadde det helt topp.
    Mvh Lillian & Ove

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *