Ny bobilparkering i Gjøvik

– Endelig kommer det på plass en løsning, som vi er fornøyd med å kunne presentere for brukere av bobil på vestsida av Møsa, sier Gjøviks turistsjef Arne-Jørgen Skurdal til Bobilverden. Han forteller at et svært godt samarbeide med den lokale avdelingen av Norsk Caravan Club hør ført fram til at man har funnet fram til et svært sentralt område for bobilparkering.

I juni får Gjøvik en offisiell bobilparkering. Faksimile av oa.no.

I juni får Gjøvik en offisiell bobilparkering. Faksimile av oa.no.

– Man har funnet et svært sentralt område rett ved Mjøsa og Skibladnerbrygga, Gjøvik sentrum og attraksjoner som Gjøvik glassverk, Gjøvik gård, Fjellhallen og Vitensenteret, reklamerer turistsjefen.
Det er driftssjef Einar Kulsvehagen i Gjøvik kommune som har vært den sentale personen i dette arbeidet på kommunal side. Arbeidet har ført til at valget har falt på et område sør for fergeleiet. Området brukes vinterstid som oppstillingsplass av båtforeningen.
– Vi har hatt et møte med styret i båtforeningen. Foreningen har påtatt seg å rydde området innen 15. juni. Caravanklubben får da disponere området i 2014 mot at de driver litt sjølkontroll og er med på å tilrettelegge for bobilbruk. Det er snakk om å rydde litt vegetasjon og pynte opp der nede. Kommunen bidrar med gruslegging av plassen, benker og bord, sier Kulsvehagen til oa.no.

Kun for bobiler
Til avisa sier Kulsvehagen at tilbudet ikke skal være i konkurranse med campingplassene i området. Det blir derfor ikke adgang for campingvogner på plassen.
Det blir tilgang til strøm på plassen, men vann må hentes på Skibladnerbrygga. Tømmestasjon finnes på Statoil-stasjonen like ved.
Den nye bobilparkeringen i Gjøvik skal altså være i drift i løpet av juni.

Gjøvik har lenge hatt en uformell bobilparkering på Huntonstranda. Driftssjef Kulsvehagen sier til avisa at dette fortsatt vil være et rimelig tilbud til de som ikke trenger strøm.

Campingplasseier reagerer
Mette Lunde Sveen ved Sveastranda camping liker ikke planene og rykker i dag ut i oa.no med en oppfordring om å stanse planene. 
– Vi har blant annet lavere priser for bobiler enn for campingvognene og egne oppstillingsplasser for bobiler. Vi er en av de få campingplassene rundt Mjøsa som satser på veifarende turister. De fleste satser mest på faste gjester, sier Lunde Sveen.
Johan Bjarnaberg, som er leder for caravanklubben, sier at det ikke går an å sammenligne dette tilbudet med en campingplass. Bobilparkeringen vil trekke flere gjester til Gjøvik og det vil være en vinn-vinn situasjon for alle parter, mener han. Dessuten skal denne plassen kun være i drift inntil framtidig bruk av den blir avklart.

Del dette med andre:

  5 comments for “Ny bobilparkering i Gjøvik

  1. Hvis man setter max oppholdstid til f.eks 48 timer blir ikke dette noe problem for campingnæringen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *