Ny bobilfabrikk ble nødhjelpslager

Erwin Hymer Groups nye produksjonsanlegg for bybobiler i Nowa Sól i Polen skulle innredes for produksjon denne våren. Nå blir den i steden brukt til nødhjelp til Ukraina.

Personell fra Røde Kors ekspederer nødhjelp i det som skal bli en bobilfabrikk. Foto: Jarosław Werwicki.

I oktober i fjor besluttet EHG (Erwin Hymer Group) å etablere et nytt produksjonsanlegg for bybobiler i polske Nowa Sól. De første bobilene skulle etter planen rulle ut fra anlegget tidlig i 2024 og avlaste produksjonskapasiteten i EHG.

Anlegget er fortsatt under oppbygging, men EHG har sammen med sin eier Thor Industries besluttet å støtte det humanitære arbeidet polske myndigheter og hjelpeorganisasjonen driver for flykninger fra Ukraina.

Oppbyggingen av produksjonslinjene, som skulle startet denne våren, er satt på pause mens anlegget tas i bruk som logistikksenter for nødhjelp. Gruppen har også bidratt med 250 000 til kjølefasiliteter for matvarer.

Dersom antallet flykninger fortsetter å øke vil det også være mulig å innkvartere flykninger i noen av hallene.

Martin Brandt, administrerende direktør i EHG, sier i en pressemelding at bildene fra krigen har påvirket avgjørelsen. Vi følte behovet for å bedre den humanitære situasjonen for folk på flukt. Vi er glade for å kunne støtte polske myndigheter og nødhjelpsorganisasjonene, sier han i en pressemelding.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *