Ny bestillingstjeneste for campingplasser

På lik linje med hoteller er også campingplasser interessante for bookingtjenester. 15. mars lanseres en tjeneste som skal gjøre det mulig å bestille plass på alle campingplasser i Norden.

Hollistay vil formidle bestillinger av opphold på campingplasser. Foto: Pressemelding.

Tjenesten Hollistay sammenligner seg selv med hotellbookingsiden booking.com. I følge Hollistay skal det her bli mulig å bestille plass på 2300 campingplasser. Bestillingene skjer da via tjenestens hjemmeside.

Paret Malin og Lars Mellstrand er gründerne bak tjenesten. I følge dagens pressemelding har de tidligere eid åtte campingplasser over en ti-års periode. De solgte disse plassene i 2017, men har altså ikke forlatt campingbransjen. Nå kommer de tilbake med en bookingtjeneste.

– Vi vil forandre campingbransjen slik at den følger dagens krav fra kundene. Bransjen har som regel ligget litt etter når det gjelder digitalisering, sier Lars Mellstrand. Han mener det tar for lang tid å gjøre en bestilling slik bransjen fungerer i dag. Nå skal det være nok med noen få klikk.

I februar åpnet tjenesten mot campingplasser i Sverige. Der omsetter næringen for om lag 4 milliarder kroner i året. Norge kommer i steg to. 15. mars åpner tjenesten for kundene. Det er ikke oppgitt når resten av Norden kommer med i tjenesten utover at det arbeides for fullt med å legge inn campingplasser.

Gjestene må betale oppholdet ved bestilling, men får rett til å avbestille oppholdet uten kostnad dersom avbestillingen skjer senest 48 timer før reservert ankomst. Ved senere avbestilling refunderes ingen del av innbetalingen.

Campingplassene betaler ikke noe for å være med i tjenesten, men Hollistay beholder 10 prosent av den omsetningen som formidles gjennom tjenesten. Campingplassene binder seg normalt til tjenesten i et år av gangen.

I følge pressemeldingen har interessen blant campingplassene vært stor. Det planlegges å etablere tjenesten i resten av Europa.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  8 comments for “Ny bestillingstjeneste for campingplasser

  1. Når denne tjenesten tar 10 prosent så må vel campingplassene legge på tilsvarende for å ha samme inntjeningen som før? Dyrere for oss

  2. Kan en bestille en bestemt nummerert plass som er ledigen i det systemet?,vis ikke er det ikke brukbart.

    • Det høres slik ut, men vi må nok vente og se hva de viser på hjemmesiden sin i neste uke…

  3. Se camping har en super søkemotor som kan reservere og betale på forhånd, så hva skal Sverige med en ny! Men i Norge er det håpløst å søke og bestille plasser! Da reiser vi heller til Sverige

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *