Norske biler rundstjeles ved Liseberg

Nå skjer det igjen. Kjeltringer knuser bilruter og robber nordmenn mens de er på Liseberg. – Ikke la verdifulle gjenstander ligge igjen i bilen, råder politiet i Gøteborg.

Knust rute. Norsk familie opplevde bilinnbrudd ved Liseberg helgen etter 17. mai. Foto: Privat.

Det er forsikringsselskapet Codan som formidler denne advarselen i en pressemelding i dag. Advarselen retter seg først og fremst mot nordmenn som reiser i personbil, men det er ingen grunn til at også reisende i bobil skal følge rådene om aktsomhet.

Fornøyelsesparken Liseberg har åpnet for sesongen og Codan Forsikring har allerede fått inn de første meldingene om nordmenn som har blitt rundstjålet etter innbrudd i bilen.

– Den siste saken dreide seg om fem norske familier på tur til Liseberg. Når de kom tilbake til parkeringshuset, var alle fem bilene tømt for verdigjenstander, sier Nils Kristian Brekke, utredningsleder i Codan Forsikring.

Tall fra politiet i Sverige viser det ble registrert 11 858 bilinnbrudd i Gøteborg i 2018. Thomas Pettersson er analytiker ved politiet i Gøteborg og bekrefter at de mottar mange anmeldelser fra nordmenn som opplever bilinnbrudd omkring Liseberg.

– Vi ser at Liseberg er et særlig utsatt område for bilinnbrudd i Gøteborg. Mange av bilinnbruddene skjer i parkeringshus, sier Pettersson, som forteller at jo større parkeringshuset er, jo større er sjansen for innbrudd.

Forsikringsselskaper har advart mot bilinnbrudd i Gøteborg gjennom flere år. Brekke tror dette kommer til å fortsette så lenge nordmenn på ferie lar verdigjenstander ligge igjen i bilen.
– Det kan virke som kjeltringene går etter de norske skiltene.

Reisende i bobil bør være nøye med å ikke la verdisaker ligge synlig i bobilen. Det gjelder ved Liseberg som alle andre steder.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *