Norsk bobilalarm tar steget ut i Europa

Den norskutviklede alarmen tar for alvor steget ut i Europa. En internasjonal avtale kan gi salg i flere store europeiske markeder.

Avaras alarmsystem for bobiler og campingvogner tar steget ut i Europa. Foto: Avara.

Da vi i april skrev om Avaras vei gjennom konkurs til ny drift, kunne vi også fortelle at selskapet arbeidet med å skaffe seg en fransk distributør av Avara alarm. Da var håpet å komme i havn med en avtale i løpet av året.

Det har gått raskere. Avara har nå sikret seg en avtale med det franske selskapet Sunroad Equipment. Dette er en grossist og distributør basert i Narbonne. Selskapet omsetter årlig for 150 millioner euro i sine markeder, forteller daglig leder Bengt Heggertveit.

Sunroad Equipment beskriver seg selv som Europas ledende salgskanal av tilbehør og utstyr for fritidskjøretøy.

– Sunroad Equipment satser på Avara som sitt premium alarmprodukt for bobiler og campingvogner. Ikke bare har vi gjort avtale med dem, men den første ordren er også mottatt.

– I første omgang vil de selge Avara i Frankrike, men de har også virksomheter i Italia, Spania, Portugal, Belgia, Nederland og England. De vil vurdere salg i alle disse landene, forklarer Heggertveit.

Foruten Norge, selges Avara også i Sverige gjennom Kama Fritid og Holliday Fritid og i Danmark av DCT Vejle.

– I det nordiske markedet er det grossistene som formelt er første linje support, men vi oppfordrer like gjerne kundene til å ringe eller skrive til oss direkte. Da går det raskere å få svar. Vi svarer syv dager i uka. Det er jo et sikkerhetsprodukt, og da må vi hjelpe kundene raskt.

– Sunroad Equipment har selv et godt utviklet kundesenter som kommer til å ta seg av support i de nye markedene, forteller Heggertveit.

Gründerne bak Avara Rudy Steen Johansen (f.v.), Petter Quinsgaard og Bengt Heggertveit har fått med seg Oslof AS på eiersiden i det nye selskapet. Foto: Avara.

Offensiv etter konkurs
Fra konkurs i mars til restrukturering og nyetablering i april har det gått oppover med europeisk ekspansjon for Avara. Gikk etableringen av nye Avara slik vi skrev i april?

– Ja, det gikk slik vi beskrev i april. Vi ble enige med banken, har kjøpt boet og domenet. Vi har dessuten holdt driften gående som normalt gjennom hele prosessen.

– Det tok lenger tid enn vi trodde, men så har aldri noen av oss gründerne vært gjennom noe slikt tidligere. Vi har også samme produsent som tidligere, Mectro AS i Horten. De måtte også ta et tap etter konkursen, men vi er glade for at de blir med videre.

I april kunne Bobilverden.no fortelle at selskapet Oslof AS har skutt inn kapital og blir med på eiersiden sammen med de tre gründerne Rudy Steen Johansen, Petter Quinsgaard og Bengt Heggertveit.

– Vi har nå godt med kapital utover aksjekapitalen, er gjeldfrie og har minimalt med kostnader. Vi tre gründerne har tapt mye og vi jobber fortsatt mye dugnad, men håper det ikke skal være normen over tid.

Heggertveit forteller at de selger brukbart for tiden, men de har kapasitet til høyere salg.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Alarmselskap gjennom konkurs til fortsatt drift

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *