Norgesferien ga rekord i reiser og forbruk

I løpet av 2021 dro nordmenn på rekordmange reiser i eget land. Av totalt 22,3 millioner reiser ble hele 20,5 millioner foretatt i Norge. Samtidig doblet vi forbruket på hjemmebane sammenlignet med 2019.

Antall reiser i Norge økte vesentlig i 2021. Tabell: SSB.

I 2020, det første året av koronapandemien, dro nordmenn på færre reiser enn det som har vært vanlig de siste årene. I 2021 var antall reiser tilbake på samme nivå som før pandemien viser nye tall fra reiseundersøkelsen.

– Reiseaktiviteten kom tilbake til vanlige nivåer i 2021, men med langt flere reiser i Norge enn det som var vanlig før pandemien. Mens vi før pandemien gjorde mellom 60 og 70 prosent av reisene våre innenfor egne landegrenser, lå denne andelen på over 90 prosent i 2021, sier førstekonsulent Boyd Oyier i Statistisk sentralbyrå (SSB) til egen hjemmeside.

– Både 2020 og 2021 var preget av reiserestriksjoner i forbindelse med koronapandemien, men det var nok noe enklere å reise i store deler av 2021. I tillegg kan vi tenke oss at mange følte det ble tryggere å reise etter vi fikk koronavaksine, fortsetter Oyier.

Vi bruker mindre penger på Norgesferie enn utenlands. Likevel ble det rekordforbruk i Norge i fjor. Tabell: SSB.

Under hele perioden med pandemi og reiserestriksjoner har antall reiser til utlandet vært svært lavt sammenlignet med det som var vanlig før pandemien. I 2021 dro vi på 1,86 millioner utenlandsreiser, omtrent 7 millioner færre enn to år tidligere.

Vi bruker mindre penger på Norgesreiser
Nordmenn brukte om lag 93 milliarder kroner på reiser i 2021. Det er 14,5 milliarder kroner mer enn året før.

76,5 milliarder kroner ble brukt på reiser i Norge. Det er det høyeste beløpet som er blitt målt for forbruksutgifter på innenlandsreiser i Reiseundersøkelsen fra SSB. Likevel bruker vi i snitt mindre på Norgesferien.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *