Norgesferie med dybdekunnskap

Hvert år siden 2014 har NAF utgitt en ny reisehåndbok: «Norges vakreste bilturer», «Norges beste omveier», «Norges beste utsikter» og «Utenfor allfarvei». De tre første har i år kommet i nye, oppdaterte utgaver.

Norges beste bilturer tar for seg 16 turforslag i Sør-Norge, 6 turforslag i Midt-Norge og 7 turforslag i Nord-Norge. Alle turforslagene beskriver en reiserute med innlagte attraksjoner og høydepunkter på turen. Her er det masse bakgrunnsstoff om stedene du kanskje besøker.
Dette er boka forfatterne selv beskriver som en gjengivelse av høydepunktene fra de tre andre bøkene. Det betyr også at noen av de best kjente attraksjonene er med her. Om du vil gå mer i dybden kan det være du skal velge en av de to andre bøkene. Eller alle tre.

Norges beste utsikter tar, som navnet sier, for seg en mengde utsikter du kan ta deg fram til på din vei gjennom Norge. Her er det ikke rutebeskrivelser, men heller punktvise opplevelser som beskrives. Forfatterne skriver i forordet at de har lagt vekt på å beskrive utsikter som er lett tilgjengelige slik at flest mulig kan oppleve dem. I tillegg til utsiktene er også attraksjonene og opplevelsene rundt dem tatt med. Om du vil ha beskrivelser av de høyeste toppene er ikke dette boka for deg.

Norges beste omveier presenterer 32 omveier, som har noe ekstra å by på. Denne boka har til hensikt å friste deg bort fra hovedveiene og over på de mindre sideveiene med andre attraksjoner, kulturminner, aktiviteter, turmuligheter og mye annet. Kanskje er det denne boka som mest av alle oppmuntrer til et lavt tempo og lave skuldre.

Tilsammen byr de tre bøkene på nesten 1000 sider med beskrivelser og tips om ting du kan se på din vei rundt i Norge. Den ene samler altså høydepunktene mens de to andre fordyper seg innen sine tema.

Felles for de tre nyutgivelsene er at de har fyldige beskrivelser og er rikt illustrert. Her kan du planlegge eller lese mens du er på tur for å lære mer om stedene du opplever. Enkle kart lar deg se opplevelser og attraksjoner i et område i sammenheng.

I et år hvor det er overveiende sannsynlig at de fleste velger å holde seg i Norge i sommerferien, kan det være lurt å finne steder ikke alle andre finner fram til. I så måte kan disse bøkene bidra med inspirasjon.

Bøkene er skrevet av Per Roger Lauritzen og Reidar Stangenes. Hver bok er på drøyt 300 sider og koster kr 350 hver. Bøkene utgis av Cappelen Damm i samarbeid med NAF.

Bokomtale: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *