Norges største veiserviceanlegg er åpnet

Fredag åpnet samferdselsminister Knut Arild Hareide den nye og topp moderne Circle K-stasjonen med døgnhvile- og rasteplass i Bamble.

Bobilene har fått egne parkeringsplasser i anlegget. Foto: Terje Borud.

Veiserviceanlegget, som er det nye navnet på en velutstyrt bensinstasjon, er bygget for å møte dagens og fremtidens krav. Det ligger sentralt plassert langs E18 i Telemark og er med sine 36 mål landets største.

Circle K E18 Bamble er først i Norge med milesBio HVO100 til personbiler. Dette er et helt palmefritt avansert biodrivstoff, som er laget av avfallsrester. Drivstoffet er tilgjengelig for alle som har en personbil med motor godkjent for fornybar diesel.
Totalt er det satt opp en samlet pumpepark med 12 raske pumper med bensin, diesel, anleggsdiesel, HVO 100 og Ad Blue.

Anlegget har også en grønn og moderne rasteplass, med sittegrupper og gode lekemuligheter for barna.

Plass til bobiler
I anlegget er det tatt hensyn til bobiler med tømmestasjon og egne parkeringsplasser.

Tømmestasjonen er et naturlig innslag i det nye veiserviceanlegget. Foto: Terje Borud.

Over halvparten av det nye anlegget er reservert tungbiltransport. Yrkessjåførene får 25 oppstillingsplasser på døgnhvileplassen med tilgang til strøm.

For bobiler er det satt av fire parkeringsplasser pluss to for bil med campingvogn eller store bobiler, men ingen av disse kan benyttes til overnatting.

– Vi har ikke lagt opp til bobil-overnatting på Circle K E18 Bamble, men vi utelukker ikke at det kan bli det i fremtiden. Vi skal se på mulighetene, sier Knut Hilmar Hansen, kommunikasjonssjef i Cirkle K.

– Bobilturistene er hjertelig velkommen til oss for noe å spise, en kaffekopp, ta en benstrek, fylle drivstoff eller tømme bobilen bak stasjonen. Bobilturistene kan også benytte dusjfasilitetene. De er i utgangspunktet for tungtransport-sjåfører, men ikke eksklusivt for dem, sier Hansen.

Plassene for bobiler er plassert nær lekeplassen. Foto: Terje Borud.

Veitrafikkanlegget ligger langs E18 Rugtvet – Dørdal som åpnet i desember i fjor.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Norges største veiserviceanlegg er åpnet

  1. Jeg registrerer at det er åpnet et ny rasteplass i Bamble , men det er nesten som man ikke tror sine egne øyne når man leser at det kun er satt av 4 plasser til bobiler.Det må jo være grovt underdimensjonert når man ser hvor mange bobiler som er ute i trafikken i sommer.
    Et annet forhold jeg reagerer på at det ikke er tillatt å overnatte i bobil.Bobilførere har like stort behov for hvile som lastebilsjåfører.Problemet kunne vært løst ved å innføre maksimal oppholdstid på feks 8 timer.
    Når jeg har transportetapper ned gjennom Europa om sommeren , starter jeg gjerne grytidlig om morgenen , tar en stor pause midt på dagen og flere små innimellom. Det er derfor vanskelig å forholde seg til campingplasser med dette kjøremønsteret.
    I feks Tyskland, Frankrike og Italia er det store rasteplasser i tilknytning til bensinstasjoner der det ikke er noe begrensning hvor lenge eller hvilken tid på døgnet man oppholder seg der.
    Der har Norge noe å lære.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *