Norges største reisehåndbok i ny utgave

Den 30. utgaven av NAF Veibok presenterer hele Norge og kommer i en ny drakt.
– Den er litt større, har fått bedre kart og enda mer informasjon om opplevelser langs norske veier enn de foregående, sier veibokredaktør Per Roger Lauritzen.

Veiboka er en institusjon i bok-Norge. Den er utgitt siden 1928, og den holder stand mot konkurransen fra nettbaserte reiseguider og kartløsninger. I løpet av januar og februar vil alle medlemmene i NAF få en fersk veibok i posten.

I boka presenteres alle landets 19 fylker med sine 428 kommuner og hvilke veier som går gjennom dem.

– Dette gjør det lettere å vise frem alle de gode grunnene til å stoppe i den enkelte kommune. Her finner du kulturminner, naturopplevelser, festivaler, spesielle opplevelsesmuligheter for de minste og mye annet, forklarer Lauritzen i en pressemelding.

For å gjøre veiboka til et enda bedre oppslagsverk og planleggingsverktøy, er den organisert slik at det er lett å følge hovedveiene gjennom alle norske kommuner. I tillegg får man en rask oversikt over hvilke attraksjoner som ligger langs disse hovedårene.

– Dette er nyttig for de av oss som skal raskt frem. Med et kjapt blikk i boka kan du se hva som er høydepunkter langs hovedveiene i den enkelte kommune og planlegge kjøringen deretter, mener veibokredaktøren.

Boka viser også hvilke andre og mindre veier som går gjennom kommunene. Ofte er disse veiene mer spennende å følge enn hovedveiene. De har severdigheter og steder det kanskje er enda mer interessant å stoppe ved.

– Det er ofte langs omveiene man finner de gode opplevelsene. Tar man seg litt bedre tid på turen, får man stort sett en mer begivenhetsrik tur, sier Per Roger Lauritzen.

Med et opplag på 580 000 er dette den største boklanseringen i Norge. NAF Veibok utkommer hvert fjerde år. Den inneholder masse statistikk om norske veier og natur, en lang rekke turforslag og mange interessante artikler om eksempelvis pakking av bil, om å være først på ulykkesstedet og om hvordan å gjøre bilen klar for ferieturen i ulike sesonger. Nytt i år er også at medlemmene får tilgang til veiboka digitalt slik at man for eksempel kan ta den med seg på et nettbrett eller smarttelefon.

– Veiboken er et viktig verktøy for å fremme nordmenns egen turisme i Norge. Den er nærmest blitt en del av den norske identiteten og finnes i over 700 000 bilkupéer, avslutter veibokredaktør Per Roger Lauritzen.

Del dette med andre:

  1 comment for “Norges største reisehåndbok i ny utgave

  1. NAF boka blir bare dårligere og dårligere. Kartene er riktignok litt bedre, men de har for lite overlapping. Som veibok, beskrivelse langs veier er den mye dårligere enn før.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *