Hvilken bobilplass er Norges beste?

Standarden på bobilplasser kan variere sterkt. Illustrasjonsfoto: Knut Randem.

Hvilken bobilplass (bobilparkering) er den beste i landet? I år blir det for første gang arrangert en landsomfattende kåring av Norges beste bobilplass. Det er Norsk Bobilforening (NB) som står bak kåringen.

Odd Ørstavik i NB region sør var i fjor med på å lage en tilsvarende kåring i sin region. Nå er han sentral i den landsomfattende kåringen.

– Hvorfor gjennomfører dere en slik kåring?
– Vi ønsker å bevisstgjøre om at det finnes mange gode og fine bobilplasser i alle regioner. Vi ønsker også at regionene skal kunne skape litt blest om sine beste bobilplasser.

– Medlemmene kan foreslå to plasser per medlemsnummer. Par deler medlemsnummer og begge kan stemme. Den plassen i hver region som får flest stemmer blir nominert til finalen med kåring av Norges beste, forteller han.

NB har definert en bobilplass som et sted det enten en lovlig merket eller lovlig brukt bobilplass. Dersom den er tilknyttet en campingplass skal den være adskilt og prisen skal være en annen enn ved overnatting på campingplassen.

Må stemme før 1. mai
De som ønsker å delta i kåringen må stemme innen 1. mai på en nettside foreningen har laget. Regionvinnerne blir også nominert til finalerunden.
Etter 1. mai blir de seks nominerte kunngjort. Medlemmene får frist fram til 1. august til å velge hvilken av disse seks som er Norges beste bobilplass.

– Vi håper regionene kan lage mye blest om sine vinnere. Vi så i fjor i region sør at det ga mye omtale og effekt at vi kåret regionens beste bobilplass. Dette engasjementet ønsker vi at flere skal dele, sier Ørstavik.

– Det er bare medlemmene i NB som kan stemme?
– Ja, i år er det slik. Vi vil gjerne samarbeide med andre om kåringen, men vi tar lærdom av det vi gjør i år og ser hva vi kan gjør bedre neste år.
– I region sør stemte i fjor 10 prosent av medlemmene. Vi vil gjerne ha større oppslutning nasjonalt og håper mange av medlemmene stemmer. Flere som stemmer, tyngre veier resultatet, avslutter Odd Ørstavik.

Norges beste bobilplass utropes på Norsk Bobilforenings landsmøte i Mosjøen i august 2017. Det er meningen at kåringen skal bli et årlig arrangement.
.
.
PS

Bobilverden bruker uttrykket ”bobilplass” om det mange kaller en ”bobilparkering”. Det gjør vi av to grunner; For det første ønsker vi å unngå å forveksle en bobilplass med en parkeringsplass egnet for bobiler (dagparkering). For det andre benytter også Statens vegvesen bobilplass som betegnelse for steder egnet for overnatting med bobil.

redaksjonen

Del dette med andre:

  4 comments for “Hvilken bobilplass er Norges beste?

  1. Kjørnes camping 6856 Sogndal, er en veldig flott plass,med utsikt over fjorden. Godt oppmerkede plasser, flotte dusjer og fellesanlegg. Verdt ett besøk.

  2. Horten bobil-parkering har alt innenfor 250m. 25m til bryggekanten. Asfalterte store plasser, 5 restauranter innenfor 200m. 3 kjøpesentre i umiddelbar nærhet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *