Norges arktiske tour

Løypekartet for årets fire etapper i Artic Race og Norway. Kart: Arrangøren.

Løypekartet for årets fire etapper i Artic Race og Norway. Kart: Arrangøren.

I år arrangeres Artic Race of Norway for tredje gang. Sykkelløpet, som er en nordnorsk utgave av det langt mer kjente Tour de France, er i ferd med å finne en form og et publikum. Er det i år bobilistene skal være med og skape den samme stemningen rundt løypa som de gjør i Frankrike?

Tour de France kringsettes av bobilister. Bildene fra de to første utgavene av Artic Race of Norway viser ingen trengsel av bobiler langs løypen. Likevel har arrangementet vært en stor suksess. Allerede det første året så 40000 tilskuere Thor Hushovd sikre seg sammenlagtseieren i Harstad.

Løypa endrer seg for hvert år. I år starter løpet i Harstad torsdag 13. august. Første etappe er på 210 km og går ut i nabokommunene før det avsluttes med to runder i Harstad sentrum.

Neste dag går etappen fra Evenskjer, som ligger 30 km nord for Harstad med avslutning på Setermoen.

Arrangørene kaller tredje etappe for en dronningetappe. Etter start på Finnsnes går løypa først rundt idylliske Senja før den avsluttes på fastlandet etter en tøff klatring opp til Målselv fjellandsby. Her er det 3,5 km med 6 prosent stigning.

Søndag 16. august går den fjerde og siste etappen i årets løp. Da er det start og mål i Narvik. Løypa går fra Narvik og sør for Ofotfjorden med utsikt til Stetind før den går tilbake til byen. Der venter en rundløype på 11 km med flere motbakker og stigninger inntil 6 prosent.

Artic Race of Norway er svært kort i forhold til sitt mer berømte franske forbilde. Men det er svært mye nærmere for en bobiltur enn å reise til Frankrike. Dessuten skal du være en stor sykkelentusiast for å se mer enn et par, tre etapper. Folkefesten er derimot verd å få med seg. Er det i år bobilistene skal være med på å skape festen?

Løpets hjemmeside finner du her.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *