Nordmenn øker mest i reiser til Tyskland

I løpet av det siste året kan Tyskland vise til den klart største veksten blant EU-landene i antall feriereiser fra Norge. Men fortsatt reiser flest til Sverige, Spania og Danmark.

– Vi ser en økende interesse for Tyskland som reisemål blant nordmenn. Storbyferier som Berlin og Hamburg er fortsatt attraktive for mange, men nordmenn er også svært interessert i aktive ferier både med tanke på natur- og kulturopplevelser, sier Doreen Lampe. Her et glimt fra Hamburg havn.

Fra 1. kvartal 2022 til 1. kvartal 2023 har antallet feriereiser til Tyskland økt med 170 prosent, og dermed ligger Tyskland an til å få flere besøkende fra Norge i 2023 enn i rekordåret 2019.
– Vi ser en tydelig økning i interessen for Tyskland som reisemål, sier daglig leder i Tysklands Nasjonale Turistkontor i Norge, Doreen Lampe i en pressemelding.

Blant de største ferielandene for nordmenn – der både Spania, Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannia og Frankrike er representerte – er det Tyskland som kan vise til den klart største veksten i antall feriereiser det siste året, forteller Tysklands Nasjonale Turistkontor i Norge.

Ferske tall fra Statistisk Sentralbyrå viser nemlig at økningen i antall feriereiser i 1. kvartal har vokst fra 19 000 feriereiser i 2022 til hele 51 000 feriereiser i 2023. Det er en økning på hele 32 000 feriereiser, eller rundt 170 prosent.

– Veksten i antallet feriereisende er oppsiktsvekkende selv om vi vet at 2022 var delvis preget av COVID. Sett opp mot øvrige ferieland, der enkelte faktisk har et fall i antallet tilreisende fra Norge i samme periode, står veksten i Tyskland i en særstilling. En tilsvarende kvartalsvis vekst har vi knapt hatt tidligere, sier reiselivsansvarlig ved Tysklands Nasjonale Turistkontor i Norge, Doreen Lampe.

By eller landlig? Her et glimt fra vinruten i Rheinland-Pfalz.

Spår et godt år for turismen
Årets første kvartal viser dessuten en vekst i forhold til rekordåret 2019, der Tyskland kunne vise til 49 000 feriereiser fra Norge i januar, mars og april.

– Den lovende starten på 2023 gir oss tro på at vi kan passere antallet besøkende nordmenn i 2019, som landet på totalt 388 000 feriereiser. Uansett vil Tyskland befeste sin posisjon som det femte største ferielandet i gruppen, sier Lampe.

I følge SSB var Sverige det største ferielandet for nordmenn i fjor, etterfulgt av Spania og Danmark.

«Alle» skal til Norge
Samtidig melder norske økonomer at den lave kronekursen gjør Norge til et attraktivt reiseland der turistene vil komme i store strømmer. En fersk medlemsundersøkelse fra NHO Reiseliv viser at bestillingene for sommeren i Norge ligger på et høyt nivå.

Så hva gjør bobilfolket i sommer? Reiser de til sine favorittland, eller holder de seg i Norge denne sommeren?

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *