Nordmenn har liten tro på utenlandstur i 2021

Bare to av ti planlegger å reise til utlandet i år, men mange står i startgropa om Utenriksdepartementets reiseråd blir endret. Foreløpig frarådes utenlandsreiser.

19 prosent vil uansett reiseråd holde seg i Norge i år. Her fra sentrum av Schwerin. Byens rådhus med torghandel på plassen utenfor. Illustrasjonsfoto: Knut Randem.

– Jeg forstår at folk er skeptiske nå. Smittesituasjonen er ustabil, men vi håper og tror at vaksinene gir lys i tunnelen utover våren og sommeren, sier kommunikasjonssjef i Frende Forsikring, Heidi Tofterå Slettemoen.

En undersøkelse utført av Norstat for Frende Forsikring viser at 61 prosent avventer smittesituasjonen, mens 19 prosent sier at de ikke skal reise ut av landet uansett i 2021.

– Blant de som vet at de skal reise i år troner aldersgruppen 50-59 år øverst, mens det er de som er i 30-årene som er mest avventende, sier Slettemoen i en pressemelding.

26 prosent av vestlendingene sier at de skal reise ut i år, mot bare 16 prosent i Nord-Norge.

Kan gi varige endringer
Frendeundersøkelsen har også spurt nordmenn om de kommer til å reise mindre enn før når pandemien en gang er over. Her er det bare 37 prosent som sier et klart nei.

– Seks av ti kommer til å reise mindre, eller sier at de er usikre på reiseadferden sin etter pandemien. Kvinner er også betydelig mer skeptisk enn menn til å reise like mye som før, sier Heidi Tofterå Slettemoen.

Så mange planlegger utenlandsreise i 2021:
Vestlandet: 26 prosent
Oslo: 22 prosent
Sørlandet inkludert Telemark og Vestfold: 21 prosent
Østlandet: 20 prosent
Midt-Norge: 17 prosent
Nord-Norge: 16 prosent

Tekst: Redaksjonen

Les også: De fleste blir i Norge i sommer

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *