Nordlendinger elsker vintercamping

– Undersøkelsen vår viser at nordlendinger elsker både friluftslivet og campinglivet – uansett årstid og værforhold, sier Vivian Wee i Wee Caravan System AS.

– Undersøkelsen vår viser at nordlendinger elsker både friluftslivet og campinglivet – uansett årstid og værforhold, sier Vivian Wee i Wee Caravan System AS.

En landsdekkende spørreundersøkelse gjennomført av InFact viser at nordlendinger camper mer om vinteren enn andre nordmenn.

Den landsomfattende undersøkelsen gjennomført på vegne av campingutstyrsleverandøren Wee Caravan System AS, viser at nordlendinger liker seg bedre i campingvogn, telt eller bobil enn andre nordmenn når snøen laver ned og kuldegradene dominerer. Hele 17,5 prosent av nordlendingene som camper svarer at de camper om vinteren, mot bare 8,3 prosent i Oslo, som ligger på motsatt ende av skalaen.

Mest aktive på vintercamping
Totalt oppgir hele 40 prosent av den nordnorske befolkningen at de camper, noe som er den høyeste andelen i Norge. I Midt-Norge camper rundt 35,5 prosent av innbyggerne, mens interessen er noe lavere med 33,3 prosent i Sør-Norge, 26,7 prosent på Vestlandet og 25,9 prosent på Østlandet.

Nordlendinger camper også lengst, over 17 prosent camper mer enn fire uker totalt i løpet av et kalenderår. Blant de som camper oppgir 26,8 prosent at friluftsliv er hovedårsaken til at de kamper, mens 22 prosent mener ”frihet og mobilitet” er viktigst.

– Det kommer kanskje som en overraskelse at Nordlendinger er Norges mest aktive campere om vinteren, da mørketida kan begrense uteaktivitetene noe. Undersøkelsen vår viser imidlertid at Nordlendinger elsker både friluftslivet og campinglivet – uansett årstid og værforhold, sier Vivian Wee i Wee Caravan System AS.

(pressemelding)

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *