Nord-Norge på topp, Oslo på bunn

Antallet bobiler i Norge er doblet på ti år. Foto: Knut Randem.

Det er stor forskjell på bobiltettheten rundt omkring i Norge. Oslo har desidert færrest bobiler per 1000 innbyggere. Det er nesten 40 ganger flere bobiler i bobilkommunen over alle bobilkommuner.

Mens Oslo har 1,5 bobiler per 1000 innbyggere, har Tjeldsund i Nordland hele 56 bobiler per 1000 innbyggere. Dette viser tall seniorrådgiver Vidar Lund i Statistisk sentralbyrå (SSB) har tatt fram.

Ved årsskiftet var det nesten nøyaktig dobbelt så mange bobiler i Norge som ti år tidligere. Og veksten har fortsatt i 2018.

– Det er oppsiktsvekkende at veksten har vært så høy. Vi har ikke tall for utenlandske bobiler på norske veier, men vi går ut fra at andre land kan ha hatt en lignende vekst. Det er i alle fall sikkert at det er blitt langt flere bobiler på veien i Sommer-Norge, sier Lund til byråets nettsted.

Flest i nord
SSB konstaterer at bobil først og fremst er et distriktsfenomen og da aller mest i nord. Både Troms og Nordland har mer enn 20 bobiler per 1 000 innbyggere, mens Finnmark kommer rett bak med 17.

– Lenger sørover er det Møre og Romsdal som har flest med 15 per 1000 innbyggere. Ellers kan vi legge merke til at det er nokså få bobiler i Hedmark og Oppland, selv om dette åpenbart er fylker med stor spredning i befolkningen, sier Lund.

På kommunenivå er det Tjeldsund i Nordland som er selve bobilkommunen med Dyrøy i Troms og Namsskogan i Trøndelag på de neste plassene.

Dersom det ikke tas hensyn til befolkningstetthet, men kun antallet bobiler, er det Nordland som ligger på topp med Hordaland, Rogaland, Møre og Romsdal og Troms på de neste plassene.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Kilde: SSB

Les også: Bobiler kjører veldig lite
Les også: – Eventyrlig salg av bobiler

Del dette med andre:

  2 comments for “Nord-Norge på topp, Oslo på bunn

  1. Dette var nyheter vi ofte diskuterer. Interessert.

    En hilsen til Knut Ranheim samtidig.

  2. Ser ut som det er smått stell med Hordaland i statistikken.
    Om man ser annonser fra forhandlere i fylket, så er det etterhvert blitt flere enn en……
    Om salget er så bra som publisert i media, bør jo det kanskje gjøre utslag på fylkesoversikten?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *