Forsiktig åpning for turistreiser i Tyskland

I Tyskland har turistreiser i praksis vært forbudt i flere måneder. Campingplasser, bobilplasser og hoteller har ikke kunnet ta i mot gjester på fritidsreiser. Nå åpnes døra på gløtt i noen delstater.

Denne bobilplassen ligger i Niedersachsen og kan åpne om smittetallene i Stade holder seg under 100 over syv dager minst fem dager på rad. Foto: Knut Randem.

Tyske bobilplasser og campingplasser har som følge av dette forbudet holdt stengt i flere måneder. Nå varsler enkelte delstater en forsiktig åpning for turistreiser, men ikke uten betingelser.

Alle åpningene er betinget av at smitten holdes under 100 smittede de siste syv dagene i det aktuelle området. Hoteller må vente på enda lavere smittetall før de kan åpne for fritidsreisende, forteller Promobil.

I Bayern vil campingplassene i områder med tilfredsstillende smittetall kunne åpne sesongen til pinse. Innen da skal det utvikles et hygienekonsept for å hindre smittespredning.

Sachsen tar i bruk de nye grensene fra 10. mai, men i øyeblikket er smittetallene for delstaten som helhet over det dobbelte av kravet. Dermed kan trolig bare mindre byer eller fylker gjennomføre åpninger.

Niedersachsen har allerede tatt i bruk de nye reglene og delstaten som helhet ligger omtrent på grenseverdien med 102,6. Kun innbyggere i delstaten vil kunne benytte campingplassene som kan åpne. Det må også vises negativ Covid-19-test ved ankomst og det må tas daglige tester på stedet.

I øvrige delstater ser det fortsatt ut til å forbli stengte bobil- og campingplasser. I Baden-Württemberg ser ikke statsministeren for seg at det skal være mulig å reise i nær framtid. Først må forekomsten av smitte reduseres drastisk, sier han.

Oppdatert 7. mai: Siden artikkelen over ble publisert har antallet delstater som har tatt i bruk åpningsmodellen omtalt over minst blitt tredoblet. Flere delstater har skjøvet avgjørelsen foran seg i påvente av en endret smittesituasjon. I de delstatene som åpner for bobilturisme i områder eller byer med lavt nok smittetrykk stilles det krav om ulike smitteverntiltak. Et par delstater tillater også kun overnatting for delstatens egne innbyggere. Vær forberedt på at det blir åpnet og lukket for turistovernattinger i takt med svingninger i smittetall.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *