Niesmann med utvidet strømpakke

Arto, Flair og Smove fra Niesmann + Bishoff kan nå leveres med megastore strømpakker. Lithiumbatterier, solcellepaneler, regulator og ladeforsterker er med i pakka.

Tre lithiumbatterier inngår normalt i Niesmann + Bischoff nye strømpakke. Foto: Niesmann + Bischoff.

– Denne pakka er et gjennombrudd til det øverste nivået av energiuavhengighet, sier Hubert Brandl, administrerende direktør i Niesmann + Bishoff.
– Et gjennomsnitlig forbruk av lys, tv, hårføner, vannpumpe og ventilasjon, som våre tester har vist gir for eksempel ni dager med selvforsyning med strøm. Mer komfort er ikke mulig, sier han.

For Flair gir denne energipakken en økt selvforsyning fra 2,2 til ni dager. I Arto vil pakken seksdoble tiden du er uavhening av landstrøm, hevder selskapet.

Pakken er basert på et helhetlig system. I kjernen av systemet er det tre litiumjernfosfatbatterier med totalt 300 Ah for Arto og opptil 400 Ah kapasitet for Flair. I Smove er det plass til to litiumbatterier på til sammen 200 Ah.

Her er installasjonen plassert i garasjen. Foto: Niesmann + Bischoff.

Den komplette pakken inkluderer ladeforsterker, batteriovervåker, batteristyringsdisplay og en kraftig kombilader med inverter, som gir 100 Ah ladestrøm og 3000 watt kontinuerlig utgangseffekt (fra 12 til 230 volt).

På taket installeres to 125 watts solcellepaneler med høyytelses ActionWire solceller. Overflaten skal være laget av svært holdbart materiale. Vekten skal også være 80 prosent lavere sammenlignet med konvensjonelle innrammede paneler.

På de fleste Flair- og Arto-modellene kan du få plass til fire solcellepaneler. Foto: Niesmann + Bischoff.

På Flair og Arto kan panelene utvides til fire med en total effekt på 500 watt. I Arto 77E og 78F kan det kun utvides til 375 watt.

Regulatoren skal gi optimal energiforsyning selv i overskyet vær takket være MaxPT Power Point Tracking (MPPT), beskriver selskapet. Det lover også rask opplading på landstrøm og at ladeforsterkeren vil ha tilstrekkelig kapasitet til å lade lithiumbatteriene underveis.

Med en app på smarttelefon kan brukeren justere innstillingene, se historiske data og installere programvareoppdateringer.

Uavhengighet til landstrøm i mange dager, lover Niesmann + Bischoff. Her representert med en Flair. Foto: Niesmann + Bischoff.

Dette er en valgfri pakke, som erstatter de eksisterende AGM-batteriene. Den komplette pakken med batterier, kombilader og solcelleanlegg med MPPT-kontroll er i Tyskland priset til 8990 euro eller ca 90 000 kroner. Dette betaler du ikke for å spare penger på campingplasser, men fordi du elsker fricamping og uavhengighet.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  3 comments for “Niesmann med utvidet strømpakke

    • Det bør du spørre en forhandler om. Redaksjonen vet ikke om det er mulig eller hva det eventuelt koster.

  1. Vel og bra, men hvem har behov for å stå 9 dg uten el, ikke mange normale campister. Kr. 90000, galskap spør du meg. Jeg har et 160w panel til under 10000 og kan stå opp til flere dager, også med bruk av TV hver dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *