Neste måned går farten ned og bøtene opp i Frankrike

Frankrike senker hastigheten fra 90 til 80 km/t på landevei fra 1. juli 2018.

Frankrike har hatt et uforholdsmessig høyt antall drepte i trafikken. Det har fått presidenten til å gripe inn for å senke farten og øke kontrollen med den.

President Emmanuel Macron har sørget for at fartsgrensen på veiene utenfor tettbebygde strøk settes ned fra 90 til 80 km/t. Dette gjelder veier uten motorveistatus.

På motorveiene forblir hastigheten uendret på 110 km/t, men bobil over 3500 kg må holde seg under 100 km/t. På de private motorveiene med bomavgift er fartsgrensen fortsatt 130 km/t, men bobiler over 3500 kg får uansett ikke lov til å kjøre fortere enn 110 km/t. Vær oppmerksom på at disse fartsgrensene automatisk senkes med 10 km/t i regnvær. I tettbygde strøk er fartsgrensen uendret på 50 km/t.

I fjor ble 3456 mennesker drept i den franske trafikken. Tofeltsveiene har hatt langt de fleste dødsfallene og det er de som nå får redusert hastighet.

Politiet er pålagt å øke antallet kontroller. Samtidig øker bøtene. Promillekjøring følges også strengere opp, og det har en stund vært påbudt å ha et godkjent alkometer i bilen. Dette påbudet blir imidlertid ikke fulgt opp overfor utenlandske bilister. Hensikten med alkometeret er at du skal teste deg selv før du kjører.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *