Neste år kan du oppleve Tour de France-festen i Danmark

Tour de France skaper en enorm stemning rundt seg. Bobiler i tusentall kranser løypene, men du synes kanskje det er for langt å reise til Frankrike for denne opplevelsen. I 2022 går starten i København.

Danmark setter rammen om de første etappene for verdens mest berømte sykkelritt, og blir dermed det tiende landet som arrangerer Grand Départ i Tour de France i 2022. De tre første etappene av den 109ende utgaven vil finne sted i København og den sørlige delen av landet. Selve løpet ser du bare et lite øyeblikk mens det passerer, men det er festen rundt som fenger og skaper stemningen.

Tour de France 2022.

Tour de France ruten 2022 ble presentert i Paris 14. oktober. Dansk Grand Dèpart var i fokus, og H.K.H. Kronprinsen av Danmark fortalte om danskenes lidenskap for sykling.

Løpet starter i København 1. juli og den første etappen går i Københavns gater, blant annet opp til Kastellet nord for byen. Dagen etter går starten i Roskilde med målgang i Nyborg. Den tredje og siste etappen før løpet forlater Danmark går 3. juli fra Vejle til Sønderborg.

Du kan lese mer om de danske etappene på Tour de France 2022 på denne siden (ekstern lenke). Deretter flytter løpet seg til Frankrike og fjerde etappe med start i Dunkerque. Bortsett fra en sving innom Belgia og en innom Sveits holder resten av Tour de France seg i Frankrike. Du kan se hel rutekartet og flere detaljer her (ekstern lenke).

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *