Neppe svindel

I sosiale medier sirkulerer en advarsel om svindel på danske bensinstasjoner hvor konto belastes med tre ganger så mye som det er fyllt drivstoff for. Nå viser det seg at det neppe dreier seg om svindel, men en ny praksis.

Advarselen som sirkulerer på Facebook har følgende innhold:

“Vi har akkurat fylt diesel ved en ubetjent bensinstasjon ved Randers i Danmark. Ved en tilfeldighet sjekket jeg kontoutskriften like etter fylling. Fant da ut at det var trukket mer enn tredobbelt beløp for fyllingen vi nettopp hadde gjort. Tok kontakt med Dnb i Norge. De fortalte at det er mange som lures på dette på bensinstasjoner i Danmark i disse dager. Vi tok heldigvis vare på kvitteringen og vil nok få pengene våre igjen. Men uten kvittering hadde pengene vært tapt. Del denne videre da det er mange dette gjelder i disse feriedagene.”

Bobilverden har forelagt spørsmålet for Vidar Korsberg i DnBs informasjonsavdeling. Han sier det neppe er et forsøk på svindel, men heller en ny praksis fra bensinselskapene.

– Vi har registrert at flere bensinstasjoner  i Danmark reserverer et høyere beløp i det øyeblikket kortet registreres. Dette fungerer på samme måte som når du sjekker inn på et hotell. Da blir det ofte reservert et høyere beløp på kortet ditt for å dekke eventuell bruk av minibar eller annet på hotellet. Dette gjøres for å hindre at noen stikker fra regningen. Bruker du et kreditkort, vil du neppe merke det før reservasjonen er opphevet.

– Så denne bensinstasjonskunden sjekket altså kontoen for raskt etter fyllingen?

– Ja, det tror jeg nok er tilfelle, sier Korsberg.
– Dersom vedkommende hadde sjekket kontoen noe senere, ville han sett at reservasjonsbeløpet var fjernet.

 

Del dette med andre:

  6 comments for “Neppe svindel

 1. Synes ikke dette er akseptabelt.. hvorfor i alle dager skal det være så spesielt å bruke kort i Danmark. Der er jo også ilagt et gebyr ved kortbruk i Danmark, dette er også ganske sært.. relativt høyt er det også! I det minste burde det stått en “advarsel” med digre bokstaver overalt hvor denne dårlige skikken gjennomføres! Både på pumper og på kasser . Det er deilig å være norsk i Danmark.. nei, så absolutt ikke…etter min mening.

  • Hvis bensinstasjonen holder tilbake et større beløp, er der ikke kortgebyr.Les informasjonen der står på tanken eller betalingsautomaten.

 2. I Facebook-innlegget refereres det til en ubetjent stasjon. Når man kommer med et utenlandsk kredittkort til en bensinautomat vil det ligge begrensninger i bruken av kortet. Reservasjonsbeløp kan være én metode, beløpssperre på 400-500 kr vil være en annen. Ikke noe unormalt med det.
  Det beste er å fylle drivstoff på betjent stasjon og betale med kort inne i kassen og ikke ute ved pumpen. Da har jeg ikke opplevd noe problem med overtrekk eller beløpsgrense.

  Når det gjelder gebyr på kortbetaling så tilsvarer det som regel ekstrakostnaden mottakeren har ved å ta betaling med kort i stedet for kontant. Vi nordmenn er ekstreme i kortbruk og det tar nok litt tid før resten av Europa kommer etter og forstår at kortbetaling er en selvfølgelig service som inngår i prisen uten tillegg.

 3. jaja, har samme problem her, eg fylte nettop bensin i Danrmak hos ubetjening stasjon.
  fylte den for 370 DKK står på kvittering .. men på kontor ble jeg trukket 1243kr .. OK? ….lol .. vet dere om vi får noe av de penger tilbake om noe dager elelr må jeg ut å ta kontakt med banken min? .plussbank.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *