Nei til utvidelse i Sandefjord?

Onsdag 9. oktober 2013 kl. 15.00: Alle 15 plasser på bobilparkeringen i Sandefjord er opptatt.  Foto: Per Olav Berg.

Onsdag 9. oktober 2013 kl. 15.00: Alle 15 plasser på bobilparkeringen i Sandefjord er opptatt. Foto: Per Olav Berg.

Rådmannen i Sandefjord ønsker ikke å utvide bobilhavna slik driveren Kenneth Slåtten har søkt om. Tirsdag skal saken behandles i Kultur- og fritidsutvalget i kommunen.

Sandefjord blad melder i dag at rådmannen anbefaler at søknaden om utvidelse av Sandefjord bobilhavn avslås med denne begrunnelsen:

“En utvidelse av eksisterende bobilhavn ut på de tilgrensende, grønne områdene vil være arealkrevende, gi få nye plasser og det som gir bobilhavna en estetisk kvalitet, blir redusert.
Aktivitetsarealene på Hjertnesstranda benyttes mye i sommerhalvåret. En omgjøring av disse arealer til bobilplasser er ikke ønskelig verken av estetiske hensyn eller av hensyn til områdets bruk til andre aktiviteter. Det er heller ikke ønskelig å redusere antall ordinære parkeringsplasser til fordel for bobilplasser”.

Rådmannen vil at bobilhavna skal ha preg av å være en korttidsplass for bobiler og at en utvidelse heller ikke kan gå på bekostning av andre parkeringsplasser.

Rådmannen vil at behovet skal løses ved campingplassene og at det ved framtidige avtaler skal være et krav om tilrettelegging for bobiler.

Saken behandles av politikerne tirsdag 26. november.

Del dette med andre:

  1 comment for “Nei til utvidelse i Sandefjord?

  1. Rådmannen har jo ikke forstått noen ting, bobilene drar jo ikke til en campingplass en halv mil utenfor sentrum, da kommer de ikke til Sandefjord.
    Det kan man jo se beviser på i dag når det er like mange på parkeringsplassen ved siden av bobilhavna som det er på bobilhavna.
    Bobiler vil være nær sentrum.
    Kanskje man burde legge restriksjoner på slike populære bobilplasser med parkering i maks tre dager?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *