– Nei, du kan ikke reise på fritidsreiser

NRK har i ettermiddag en artikkel med overskriften «Du kan ikke dra på hytta, men campingvogna og bobilen er lov». Men helseministeren minner om det overordnede påbudet.

Nei, du kan ikke reise på unødvendige reiser, sier helseministeren. Foto: Knut Randem.

NRK har snakket med en hytteeier som har bobilen plassert på hytta. Han mener han kan sove i bobilen og være på hytta med de reglene som gjelder nå. Dette synes han er tåpelig.

Bakgrunnen er forbudet mot å overnatte på hytte i andre kommuner enn hjemkommunen. Det er ikke gitt et forbud mot opphold på campingplasser bak spikertelt eller i bobil.

NRK forteller at helseminister Bent Høie under en pressekonferanse i går forklarte hvorfor forbudet ikke automatisk gjelder campingvogner og bobiler.

– Det er mange kommuner som har mindre oppstillingsplasser eller campingplasser som ikke utfordrer helsetjenesten, sa Høie i følge NRK. Derfor overlater de til kommunene å avgjøre om disse kan være åpne.

Deretter minnet han om at man ikke skal dra på unødvendige reiser. Han håpet at folk med bobil og campingvogn ville lytte til de nasjonale rådene.

Og for å fjerne eventuell tvil avsluttet han med:
– Nei, man får ikke dra på unødvendige reiser og dermed får man ikke dra på campingplasser.

Oppdatert: Statsminister Erna Solberg sa på en pressekonferanse kl 16 i dag at alle de drastiske tiltakene videreføres fram til 13. april.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: – Hold dere hjemme!

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *