Nedlegging av populær bobilplass rykker nærmere

Bobilplassen i Horten havn har vært svært populær og har hvert år nesten 2500 gjestedøgn. Nå går det mot nedlegging og muligens flytting til nytt område, men neppe like sentrumsnært.

Den populære bobilplassen i Horten har vært midlertidig og har i flere år hatt en uviss framtid. Foto: Knut Randem.

– Fra første dag har dette vært en midlertidig plass, forteller Ellen S. Hassum, plan- og eiendomsansvarlig i Horten havn.
Det var ikke så mange andre som trodde på konseptet bobilplass da hun så muligheten. Det har vist seg å være en innertier og Hassum er glad for at de har fått muligheten til å gjøre bobilistene oppmerksomme på sin fine by.

Halve tomta er regulert til bebyggelse og resten til park. Hun forteller at det nå er klart at den halvparten som er beregnet for bebyggelse nå er solgt og at det forhandles med kjøper om detaljene.

– Når avtalen er klar må tomta gjennom en detaljert reguleringsplan. Det vil ta om lag et år, forteller Hassum.
– Dersom den nye eieren ikke skal bruke tomta til noe spesielt det kommende året, er det mulig å drive bobilplass her i 2021. Da vil det også være naturlig at det er vi som driver bobilplassen videre.

Horten bobilplass har en unik plassering med både utsikt og nærhet til byen. Foto: Knut Randem.

– Er det mulig å beholde noen bobilplasser på den halvparten som ikke skal bebygges?
– Nei, det går ikke fordi det er en rekkefølgebestemmelse som sier at det ikke vil bli gitt ferdigattest til nybygget før parken er anlagt. Så når rammetillatelsen for bygging er gitt, må vi begynne å tenke på å anlegge parken, forklarer Hassum.

Det er Himalaya tandori som har kjøpt tomta for å bygge ny restaurant. I dag holder de til i lokaler på den andre siden av gata.
Daglig leder Daravir Singh bekrefter kjøpet overfor Bobilverden.no. Han forteller at de ikke har noen erfaring med kommunal detaljregulering, men de kommer heller ikke til å benytte tomta til noe annet mens detaljreguleringen pågår.

Singh sier at de ikke har noen planer om å drive bobilplass selv, så om Horten havn vil gjøre det fram til byggestart er det en ordning som høres bra ut for ham. Dermed bekrefter han at det blir bobilplass i Horten havn også i 2021.

Hva skjer framover?
Hassum påpeker at det har vært hyggelig å ha bobilistene på besøk i Horten sentrum i så mange år. Hun peker på at det er mange fine campingplasser rundt byen og at kanskje noen av de kan benyttes. Det er neppe andre ledige arealer i havna som kan benyttes annet enn i eventuelt kortere perioder. Hun ser derfor ikke for seg at den framtidige bobilplassen blir like unikt plassert som dagens bobilplass.
– Kommunen har foreslått alternative plasseringer hos oss, men de er regulert til andre formål

I årets ti første måneder har bobilplassen i Horten havn hatt 2237 overnattingsdøgn. Dette er bare 90 døgn mindre enn i fjor til tross for at plassen var koronastengt i seks uker i våres. Tallet er regnet ut etter sommerprisen. Det er halv pris om vinteren så det reelle antallet overnattinger er høyere.

– Vi kunne hatt en tre ganger så stor bobilplass og fyllt den opp store deler av året, sier Hassum.

Kommunestyret behandlet en sak om framtidig plassering av bobilplass i sitt møte 23. september i år. Da ga de administrasjonen i oppdrag å utrede flere områder og mulighetene for en spredt bobilparkering på følgende arealer: Bueskytterbanen (sør), Steinbrygga (nord), Rørestrand og Sykehusbrygga.
De skal også utrede midlertidige plasseringer på andre områder rundt gjestehavna og ved Horten jernbanestasjon.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Horten bobilhavn (Bobilplassen.no)

Del dette med andre:

  3 comments for “Nedlegging av populær bobilplass rykker nærmere

  1. Har kommunen foretatt noen økonomiske konsekvenser ved fjerning av bobilhavnen?
    Jeg tenker da ikke bare på tapte parkeringsinntekter, men hvor mye bobilgjestene legger igjen pr. døgn på kjøpesenter, butikker, næringslivet, restauranter osv. Dette er svært betydelige inntekter som forsvinner ved å flytte bobilparkering vekk fra sentrum. Vet at det ofte legges igjen 4-5000 kroner bare ved et helgebesøk.

  2. Veldig synd bobilplassen i sentrum blir borte . Som kjent er det flest godt voksne som kjører bobil . Og de har også god økonomi og penger penger på restauranter og handling . Flytter dere bobilene ut av sentrum blir veldig mye av den handlingen borte .

  3. Tror mange bobilgjester er de som utgjør livsgrunnlag for himmalaia tandoori ,men har lagtmerke til et park/ leke ommeråde rett til v siden av som sjelden eller aldri blir brukt. Dette vil kunne bli bra .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *