Nasjonale turistveger en del av norsk arkitektonisk kvalitet

Om ikke kjørebanene alltid er av beste kvalitet på de 18 strekningene med nasjonale turistveger så er kvaliteten på kunst og arkitektur langs veien noe vi legger merke til. Nå blir flere av disse attraksjonene del av en norsk arkitekturguide.

Vedahaugane langs Nasjonal turistveg Aurlandsfjellet er en av turistvegattraksjonene som er omtalt i boken «Norway Architecture Guide». Arkitekt LJB Lars Berge. Foto Steinar Skaar/ Statens vegvesen.

I alt 19 turistvegattraksjoner omtales i den nye boken «Norway Architecture Guide» som presenteres på den store bokmessen i Frankfurt i disse dager. Bokverket omhandler 150 fremstående norske arkitekturinstallasjoner fra 2000 – 2020, og kommer ut på både engelsk og russisk.

Praktboken er et samarbeid mellom DOM forlagshus i Berlin, Norges ambassade i Moskva og Innovation Norway, forteller Turistvegseksjonen i Statens vegvesen i en pressemelding.

Kapittelet om de 18 turistvegenes arkitektoniske landemerker, forfattes av Anna Martovitskaya med assistanse av Statens vegvesens turistvegseksjon. Martovitskaya er sjefredaktør for det russiske arkitekturmagasinet Speech og har inngående kunnskap om Norges Nasjonale turistveger.

Bokmessen er en viktig kulturmønstring for Norge. Bildet viser Ostasteidn langs Nasjonal turistveg Ryfylke – en spennende representant for norsk arkitektur i Frankfurt. Arkitekt KAP. Foto Jarle Lunde.

I høst åpnet også utstillingen «In Norwegian Landscapes. Hunting high and low» i Frankfurt. Utstillingen tar for seg norsk arkitektur og Nasjonale turistveger utgjør en del av presentasjonen.
Utstillingen står på Deutsches Architekturmuseum (DAM) frem til 19. januar. Intensjonen er å vise utstillingen i Berlin, i tillegg til enda en europeisk by, før den returnerer til Oslo.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *