Nasjonal turistveg Hardanger får ny rasteplass

Rasteplass med tak og romslig parkeringsplass. Det lover Turistvegseksjonen i Statens vegvesen når den nå forbereder arbeidet med ny rasteplass i Djupvik.

Fra Espenes er det flott utsikt nordover Sørfjorden i Hardanger. Illustrasjon: Code arkitektur AS.

Den gamle rasteplassen på Espenes i Djupvik var riggområde da riksvegen ble utbedret i dette området. I dag er den en stor grusflate i det ellers så bratte landskapet.

Espenes er et flott sted å stoppe mellom Kinsarvik og Odda. Plassen har lang fartstid som rasteplass langs riksveg 13 i Sørfjorden.

Nå skal det bygges et spektakulært turistveganlegg på stedet, lover etaten. Fra en plattform med tak i aluminium skal du få god utsikt nordover Sørfjorden.
Under taket kommer det rastemøbler og et servicebygg med plass til tre toalett og et hc-toalett.

De to avkjøringene fra riksveg 13 gir tilkomst til en parkeringsplass for 14 biler, oppstillingsplasser for to busser og søppelstasjon. Fra parkeringsplassen skal det anlegges en gangveg fram til servicebygget.

Strekningsansvarlig for Nasjonal turistveg Hardanger, Therese Ruud, sier til Bobilverden.no at oppmerkingen av parkeringsplassen vil bli slik at også bobiler skal kunne parkere her.

Espenes rasteplass blir en ny attraksjon for reisende i Hardanger. Illustrasjon: Code arkitektur AS.

Anlegget skal stå ferdig om et år og etaten er nå på jakt etter en entreprenør som kan utføre arbeidet.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Nasjonal turistveg Hardanger får ny rasteplass

  1. Gledelige nyheter og et seriøst tiltak som mange kommuner kunne ta som et eksempel. Har kjempet i flere år for et slikt tiltak i Lund kommune men har kun møtt motstand.Stopper der når anlegget er ferdig 👍👍

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *