NAF ventet på skattefradrag for bompenger. Ble skuffet

– Vi er skuffet. Selv om regjeringen følger opp bompengeavtalen fra i sommer, hadde vi klare forventninger om at skattefradraget skulle komme på plass i dette budsjettet og at vi skulle få et tydelig bompengeregnskap som viser utviklingen fremover, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF.

NAF er skuffet over manglende skattefradrag. Foto: NAF.

NAFs forventninger om skattefradrag for bompenger og et bompengeregnskap blir ikke innfridd i budsjettet for 2020. Det skuffer bilorganisasjonen.

– Samferdselssatsningen er viktig og nødvendig og vi er fornøyd med at det er en fortsatt satsning både på kollektiv, bane og vei. Men for mange vil det ha en bismak når så mye skal betales av bilistene. Et skattefradrag kunne bidratt til å lette bompengebelastningen, sier Ryste.

Bompengeregningene vil fortsette å øke
Bompengeselskapene skal komme med ytterligere 1,2 milliarder til riksveibygging neste år, totalt 9,8 milliarder. Dette er midler som om noen år må betales tilbake av bilistene i form av bompenger. I tillegg kommer bypakkene og fylkesvei. Dette er et signal om en kraftig økning i innbetalinger de kommende årene.

Men hva det i årene fremover utgjør i bompenger for folk sier statsbudsjettet ikke noe om. Regjeringen signaliserte tidligere i år at de var positive til NAFs forslag om et femårig bompengeregnskap. Men i budsjettet går de tilbake på dette, til tross for at en sånn prognose er mulig fullt å sette sammen, skriver NAF – Norges Automobilforbund – i en pressemelding.

– At regjeringen nå ikke vil legge frem en slik oversikt kan fremstå som en tynn unnskyldning for å ikke legge frem upopulære tall. NAF mener tydelighet og åpenhet om utviklingen på bompenger fremover er viktig, så i dag er vi skuffet over at regjeringen ikke vil legge frem dette, sier Ryste.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:
Anbefalt innhold:
Rekordhøy interesse for bobil

2019 ble et vanskelig år for mange i bobilbransjen, men interessen for bobil var rekordhøy uten at det førte til Read more

Gjennomsnittsmåling av fart blir likevel videreført og utvidet

Den forrige samferdselsministeren, Jon Georg Dale (Frp), ville ha bort eller i det minste redusere antallet strekninger med gjennomsnittsmåling av Read more

Messecamp 2020 – garantert

I forbindelse med årets Caravanmesse på Lillestrøm blir det garantert messecamp for om lag 750 bobiler og vogner. Ikke på Read more

Ikke dra på vinterferie uten denne appen!

Skulle du falle og slå deg eller bli syk på fjellet, kan Hjelp 113-appen fortelle redningsmannskapene nøyaktig hvor du befinner Read more

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *